Bokdagar i Dalsland inledde 2022 ett samarbete med Säfflebaseradebussbolaget Simon’s Resor. Denna gång går turen från Säffle och Åmål till Bäckefors.

Foto: Ingemar Media

– Bokdagar i Dalslands motto har alltid varit att dalslänningarna ska ha tillgång till vad man självklart har tillgång i storstäder som Stockholm och Göteborg, säger Bokdagar i Dalslands verksamhetsledare Victor Estby. Slipp att köra eller att dra lott om vem som inte kan ta ett glas. I 22 år har vi sett till att man ska kunna möta Sveriges och övriga Nordens bästa författare och böcker här i Dalsland. Nu fortsätter vi också att erbjuda vår publik bussresor till våra författarkvällar. Passa på att ta bussen till och från författarkvällen. Slipp att köra i mörker och ta chansen att se Färgelanda och uppleva ett litteraturevenemang där!

Bussresan blev populär direkt och samarbetet med Simon’s resor fungerade väldigt bra och till belåtenhet för passagerarna. Därför fortsätter nu bussturerna, denna gång från Säffle och Åmål till Bäckefors tur och retur.

-Så fortsätt ta chansen att ta dig bekvämt och smidigt till och från våra författarkvällar och hjälp oss att kunna erbjuda vår publik den här servicen, tillägger Victor Estby.

-Så fortsätt ta chansen att ta dig bekvämt och smidigt till och från våra författarkvällar och hjälp oss att kunna erbjuda vår publik den här servicen, tillägger Victor Estby. Förra gången blev bussen välfylld och biljetterna har redan börjat gå åt, så vill man vara säker att få plats är det en bra idé att förköpa. Begränsat antal platser! Förboka gärna för att vara säker att få plats! Förköp via Tickster.com, Bengtsfors bokhandel eller Åmåls bokhandel. Biljetter kan även köpas på plats kontant eller med swish, men för att vara säker på att få tag på en biljett är det säkrast att förköpa.

Buss med begränsat antal platser tur och retur med start från Säffle, via Åmål, enligt följande tidtabell:

Säffle 
15.50 Gulf
15.52 ICA Nära 
15.55 Stationen 
Åmål
16.10 Berga Bistro, hpl.
16.12 Kasenberg, hpl.
16.15 Peterbergsgatan, hpl.
16.20 Biblioteket 
16.25 Caprikiosken
16.30 Rastplats E45/Rondellen
Mellan Åmål och Bengtsfors
16.50 Laxarby, Trekanten
16.53 Skåpakiosken
16.55 Skåpakorset
Mellan Bengtsfors och Bäckefors
17.05 Billingsfors, ICA Nära
17.10 Brohögen, Qstar
17.20 Ödskölt, Rastplats Ödskölt
Bäckefors
17.40 Brukskällan Bryggeri

Evenemanget är ett samarbete mellan Bokdagar i Dalsland, Forum för poesi och prosa, Flo förlag, Studieförbundet Vuxenskolan Väst, Bengtsfors kommun och Brukskällan Bryggeri. Kl 18 serveras en soppmåltid på Brukskällan Bryggeri. Kl 19 Aase Berg presenterar och läser ur sin senaste bok Aases död. Därefter samtalar Chika Unigwe med Elisabeth Hjorth om sin aktuella bok Bättre aldrig än sent, på Brukskällan Bryggeri. Samtalet sker på engelska. Signering vid Bengtsfors bokhandels bokbord efter författarnas framträdanden ingår. Kvällen slutar cirka kl 21.30.

Ställ gärna frågor till författarna!

Läs mer om kvällen här.