Bokdagar i Dalsland och Forum för poesi och prosa presenterar: Författarkväll med Anna Fohlin Mattsson och Kjell Westö torsdagen den 5 oktober på Mustadfors Folkets hus. Finlandssvenska Kjell Westö är en av Nordens främsta författare och har tilldelats en rad priser, bland andra Nordiska Rådets Litteraturpris, Sveriges Radios Romanpris och De Nios Stora Pris. Anna Fohlin Mattsson är poet och prosaist, som har gett ut åtta diktsamlingar och fyra romaner, med fokus på flickors och kvinnors utsatthet. Westö är aktuell med en ny, hyllad roman och Fohlin Mattsson med sin rosade romansvit om Alexandra, nu för första gången samlad i en volym.

Anna Fohlin Mattsson debuterade 1988 med diktsamlingen Återvändo. Därpå följde diktsamlingarna Till dagarna (1990) och Spådom (1991), samt den mycket uppmärksammade romanen Alexandras rum (1994) som fick sin fortsättning i De ensammas hus (2004). Den tredje fristående delen, Vägar utan nåd, utkom 2006. Det är alltså den här sviten som nu för första gången samlats i en och samma volym. Hon har därefter gett ut flera diktsamlingar och nästa år kommer en uppföljande roman till Alexandra-sviten. Därutöver har hon översatt lyrik och prosa från khmer och färöiska, skrivit pjäser och mottagit utmärkelser som Sällskapet Gnistans kulturpris och har utnämnts till Årets författare av Författarcentrum Väst.

Kjell Westö är en av våra mest lästa och uppskattade nordiska författare. Han debuterade som poet 1986 med Tango Orange och tre år därefter gav han ut sin första prosaverk: Utslag och andra noveller, som blev en kritikerframgång och nominerades till Finlandiapriset. 1996 fick han sitt genombrott med första romanen Drakarna över Helsingfors. Hans böcker har belönats med Finlandiapriset, Nordiska Rådets Litteraturpris, Sveriges Radios Romanpris och Samfundet De Nios stora pris, har nominerats till Augustpriset, fått pris av Svenska litteratursällskapet i Finland sju gånger och översatts till fler än tjugo språk. Skymning 41 är Westös nionde roman. Han är välkänd för Bokdagar i Dalslands publik och har medverkat vid våra evenemang flera gånger.

Evenemanget är ett samarbete mellan Forum för poesi och prosa, Bokdagar i Dalsland, Bengtsfors kommun och Mustadfors Folkets hus . Kl 18 serveras en soppmåltid på Mustadfors Folkets hus. Kl 19 berättar Anna Fohlin Mattsson om och läser ur sin aktuella bok Alexandrasviten. Därefter samtalar Kjell Westö med Joseph Knevel om sin aktuella roman Skymning 41, på Mustadfors Folkets hus. Paus och signeringar efter författarnas framträdanden ingår. Kvällen slutar cirka kl 21.

Ställ gärna frågor till författarna!

Förköp via Tickster.com, Bengtsfors bokhandel eller Åmåls bokhandel. Biljetter kan även köpas på plats kontant eller med swish, men för att vara säker på att få tag på en biljett är det säkrast att förköpa.

Ta bussen till författarkvällen 5 oktober! Mer information om bussturen finns här.