Bokdagar i Dalsland inledde 2022 ett samarbete med Säfflebaseradebussbolaget Simon’s Resor. Denna gång går turen från Säffle och Åmål till Dals Långed.

– Bokdagar i Dalslands motto har alltid varit att dalslänningarna ska ha tillgång till vad man självklart har tillgång i storstäder som Stockholm och Göteborg, säger Bokdagar i Dalslands verksamhetsledare Victor Estby. Slipp att köra eller att dra lott om vem som inte kan ta ett glas. I 22 år har vi sett till att man ska kunna möta Sveriges och övriga Nordens bästa författare och böcker här i Dalsland. Nu fortsätter vi också att erbjuda vår publik bussresor till våra författarkvällar. Passa på att ta bussen till och från författarkvällen. Slipp att köra eller att dra lott om vem som inte kan ta ett glas vin eller en öl.

Bussresan blev populär direkt och samarbetet med Simon’s resor fungerade väldigt bra och till belåtenhet för passagerarna. Därför fortsätter nu bussturerna, denna gång från Säffle och Åmål till Dals Långed tur och retur.

-Så fortsätt ta chansen att ta dig bekvämt och smidigt till och från våra författarkvällar och hjälp oss att kunna erbjuda vår publik den här servicen, tillägger Victor Estby. Förra gången blev bussen välfylld och biljetterna har redan börjat gå åt, så vill man vara säker att få plats är det en bra idé att förköpa.

Buss med begränsat antal platser tur och retur med start från Säffle, via Åmål, enligt följande tidtabell:

Säffle

16.20 Gulf

16.22 ICA Nära

16.25 Stationen

Åmål

16.40 Berga Bistro, hpl.

16.42 Kasenberg, hpl.

16.45 Peterbergsgatan, hpl.

16.50 Biblioteket

16.55 Caprikiosken

17.00 Rastplats E45/Rondellen

Dals Långed

17.40 Mustadfors Folkets hus

Evenemanget är ett samarbete mellan Forum för poesi och prosa, Bokdagar i Dalsland, Bengtsfors kommun och Mustadfors Folkets hus. Kl 18 serveras en soppmåltid på Mustadfors Folkets hus. Kl 19 berättar Anna Fohlin Mattsson om och läser ur sin aktuella bok Alexandrasviten. Därefter samtalar Kjell Westö med Joseph Knevel om sin aktuella roman Skymning 41, på Mustadfors Folkets hus. Paus och signeringar efter författarnas framträdanden ingår. Kvällen slutar cirka kl 21.

Ställ gärna frågor till författarna!

Förköp via Tickster.com, Bengtsfors bokhandel eller Åmåls bokhandel. Biljetter kan även köpas på plats kontant eller med swish, men för att vara säker på att få tag på en biljett är det säkrast att förköpa.

Anna Fohlin Mattssons Alexandra-sviten och Kjell Westös Skymning 41 går förstås även att skaffa signerade vid författarkvällen på Mustadfors Folkets hus. Läs mer om kvällen här.