Bokdagar i Dalsland, Göteborgs Poetry Slam, Dalslands folkhögskola, Färgelanda kommun och bibliotek, Göteborgs stad och Västra Götlandsregionens kulturnämnd presenterar: Författarkväll med Spoken Word, Öppen scen, Olivia Bergdahl, Maria Maunsbach, Anton Höber och Ignacio Perini på Dalslands folkhögskola. Omåttligt populära Göteborgs Poetry Slam turnerar utanför Folkteatern och Göteborg i höst och kommer för första gången till Dalsland och Färgelanda! Det bjuds på öppen scen för poesi och Västsveriges bästa bokade akter! Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. Och allt är helt gratis – vi bjuder på kaffe och frukt under kvällen.

Hösten är, som alla vet, poesins vår och vi börjar således denna allra första samarbetskväll med Malmö mesta mästare i poetry slam, en omistlig versmåttsmästare och en argentinsk poetry slam-mästare på Europaturné!

Allting leds som vanligt när det gäller Göteborgs Poetry Slams evenemang av poeten och författaren Olivia Bergdahl.

Vill du delta på den öppna scenen? Du får läsa en dikt, max fem minuter lång, och du säkrar din plats genom att skicka ett mejl till: gbgpoetryslam@gmail.com.

Maria Maunsbach

Direkt från den skånska myllan, den mesta Malmömästaren i poetry slam, Leif GW Perssons nya favoritförfattare och nyligen prisad som årets landsbygdsskildrare för senaste boken Lucky Lada och jag. Kultursidorna har strösslat adjektiv över henne senaste åren och vi kan bara instämma, med en värme så enorm att man tillitsfullt (och skrattande!) kastar sig huvudstupa ner i det mest smärtsamma mörker, för att sedan varsamt ledas tillbaka — en sådan fröjd att få presentera Maria Maunsbach!

Anton Höber

Han har stått på snart sagt alla scener man kan stå på i vårt avlånga land, inklusive SM-finalen i Poetry slam, där han deltagit vid upprepade tillfällen. Denne hårt arbetande värmlänning beskriver gärna sig själv som ”en av 2000-talets kanske minst inflytelserika svenska artister”, men alla vi som har fått uppleva hans osedvanliga språkkänsla, humor och espri kan bara genmäla att 2000-talet faktiskt inte är slut än! Vi är pirrande glada över att få välkomna versmåttsmästaren, limerickgurun (en i sociala mediers mest delade och tolkad av Tommy Körberg i ”Så mycket bättre”) och det politiska samvetet Anton Höber!

Ignacio Perini (ARG)

Ända från Argentina kommer nästa poet. Han har deltagit i Poetry slam-VM i Paris och turnerat i över hundra städer runt om i Europa med sin föreställning LoserLoser är också namnet på hans första bok, som översatts till engelska, estniska och rumänska. Han har vunnit en mängd slamtävlingar runt om i Europa och Latinamerika. Nu är han på turné med sin andra bok och vi har lyckats fånga honom i flykten! Han läser dikter på både engelska och spanska (varav de sistnämnda givetvis förses med svensk översättning). Ett stort och varmt välkommen till Ignacio Perini!

Fri entré  för hela kvällen alltså! Bokdagarbussen går från Säffle och Åmål tur och retur – vi bjuder öppet scen-poeter på bussresan! Mer information och bussresan och tidtabell hittar du här.