På onsdagseftermiddagen till tidig kväll återskapar Bokdagar i Dalsland och Kulturrepubliken Dalsland samarbetet från förra årets slutsålda musiklitterära Pilgrimspop i Upperudsskogarna. Vi bjuder återigen på en oförglömlig poetisk och musikalisk vandring på pilgrimsleden som utgår från Upperudsslussen. Återkommer till Bokdagar i Dalslands gör scenpoetfenomenen Daniel Boyacioglu och finlandssvenska Rosanna Fellman. Sällskap på pilgrimsleden får de av välmeriterade scenpoeten Olivia Bergdahl och svensk-syriska multiartisten Kristina Issa med band.

Scenpoetlegendaren Daniel Boyacioglu blev mångas stora scenupplevelse under Bokdagar i Dalsland 2017. Nu gör han ett efterlängtat återbesök i Dalsland. Denna gång som pilgrimspopspoet. Foto: Jonas Alexanderson

Kära återseenden längs med pilgrimsleden blir det med poeterna Daniel Boyacioglu, som vunnit SM i Poetry Slam flera gånger, gett ut en rad böcker för unga och vuxna, framträtt på de flesta av Sveriges scener – inklusive Dramaten – och gjorde stor succé på 2017 års Bokdagar.

Rosanna Fellman gjorde succé under Poesidagar i Dalsland 2020 och återkommer nu till Bokdagar i Dalsland för ett framträdande vid onsdagseftermiddagens litterära Pilgrimspop i Upperud. Foto: Niklas Eriksson/Ingemar Media

En återkommande favorit på den litterära Pilgrimspopen blir också Finlandssvenska, prisade och hyllade scenpoeten Rosanna Fellman, som medverkade och gjorde succé vid Poesidagar i Dalsland 2020 och är aktuell med nya boken Republikens president.

Augustnominerade och välmerterade scenpoeten Olivia Bergdahl debuterar i Bokdagarsammanhang under årets litterära Pilgrimspop. Foto: Ola Kjelbye

Ny för Bokdagarpubliken är scenpoeten Olivia Bergdahl, som deltog i SM i Poetry Slam redan vid tolv års ålder och kommit fyra i världsmästerskapen i Poetry Slam. Hon har också tagit hem Sveriges Radios Novellpris och Samfundet De Nios julpris och Augustnominerades 2019 med sonettkransen Barnet. Därutöver har hon gett ut kritikerhyllade romanen Efter ekot och är aktuell med romanen Vård & omsorg.

Med mäktig röst levererar Kristina berättelser om uppbrott, utanförskap och längtan till något nytt. Bandet består av Kristina Issa, Malte Zeberg, Sofia Andersson, Emil Blommé och Fredrik Brändström. Foto: Nadim Elasseh

Vid den litterära Pilgrimspopen medverkar även svensk-syriska multiartisten Kristina Issa med band. Issa har uppträtt på scener runt om i Europa och skrivit musik för teater, radio och film. Förutom att släppa fantastiska poplåtar med sitt band på albumen Afraid of Whales och Ocean Unknown har hon även satt upp föreställningarna Arabic Spring och Queen Zenobia. Hon har också haft en av huvudrollerna i Håkan Hellström-musikalen på GöteborgsOperan. Nya albumet Where do we go släpptes i höstas.

Förra årets litterära pilgrimspop blev en succé, där biljetterna sålde slut. I slutet av juli är det dags igen med ny poesi och ny musik. Foto: Niklas Eriksson/Ingemar Media

Läs mer och skaffa biljetter här.