26-27 november äger Bokdagar i Dalslands Nordiska Novelldagar rum för trettonde gången. Festivalen, som brukar pågå i mars, har på grund av pandemin tvingats skjutas upp till sista helgen i november.
Många nordiska författare har här mött en svensk publik för första gången. Senast festivalen hölls, i mars 2019, slog den publikrekord med sina närmare 400 besökare.

 

Vi bjuder som vanligt på den noblaste nordiska novellkonsten. I år inleds festivalen med en direktsänd inledning i samarbete med Sveriges Radios Radionovellredaktion och när det ordinarie programmet är slut visar vi och Åmåls Konstförening, Konstbild 82, Finlands Oscarsbidrag – Tove. Den bygger på en av Nordens främsta författares och konstnärers, Tove Janssons, liv.

På Nordiska Novelldagarna möter du skådespelaren Alma Pöysti, som gestaltar denna nordiska novellistikon i filmen och som läser klassiska Tove Jansson-noveller och samtalar med Yukiko Duke om detta gestaltande. Oförglömliga dagar och kvällar väntar.

Mer information och biljetter hittar du här.