Nordiska Novellkvällen, Författardagar och Barnens Bokdagar 2014 i Bokdagar i Dalslands regi är över för i år. Platsen var som tidigare inuti och kring Kulturmagasinet, Åmål vid Vänerns strand. I år inledde vi storslaget med Nordiska Novellkvällen torsdag 31 juli för att under fredag och lördag 1-2 augusti  lyssna till många litterära scenframträdanden. Nu vänder vi blad och ser fram emot höstens litteraturkvällar, läs merr.
Vill du se mer bilder hittar du ett urval pressbilder hittar du dem på här tillsammans med samtliga pressmeddelanden.
Men framförallt, lyssna till sommarens Bokdagar via våra inspelningar på bambuser genom att klicka på resp namn nedannför fotot på Lasse Bengtsson som fyllde lokalen och fångade pubiken.

Lasse Bengtsson underhöll i det fullsatta Kulturmagasinet

 

Några av årets höjdpunkter på scenen var Stina Ekblad som läster noveller av nobelpristagaren Alice Munro, unga novellstjärnskottet Stina Stoor och författaren Mats Kempe, journalisten och författaren Mustafa Can och succeförfatarinnan Liza Marklund.

Det var fantastiskt att även Elin Boardy och Bosse Bildoktor kom till Åmål i sommar. Det gjorde också Majgull Axelsson, Lasse Bengtsson, Åsne Seierstad, Helena von Zweigbergk, Bengt Ohlsson, Daniel Poohl, Torsten Wahlund, Victor Estby och Ulla Ollson samt Lena Sundström.

Dalslands Sparbanks Litteraturpris delades ut till Daniel Poohl på fredagen läs mer om årets pristagare här och Dalslands Stora Skrivarstipendium tilldelades Stella Palm på torsdagkvällen.

Vi hoppas såklart att du också var där, men om inte var det så passa på och lyssna och bli inspirerad att delta på kommande författarkvällar och nya arrangemang av Bokdagar i Dalsland.

Välkommen tillbaka!

Besök oss på twitter // facebook // blogg // bambuser och anmäl dig gärna till nyhetsbrevet på nyheter@bokdagaridalsland.se 

Annons BID-Ordfront-mars14