Affisch A3 NN 2016

20-21 maj 2016 anordnar Bokdagar i Dalsland Nordiska Novelldagar för 9:e gången. I år startar vi redan på kvällen den 20e maj med invigning och tre framträdanden.

Först ut är Alva Dahl, forskare i Nordiska språk vid Uppasala Universitet och novellist. Alva kommer att berätta om novellen som litterär konstform och läsa en av sina noveller.

Därefter är det Susanne Ringell på scenen, hon är uppväxt på Åland men bor numera i Finland. Susanne har besökt oss tidigare och många av våra besökare har frågat efter en repris!

Fredagskvällen avslutas med Levi Henriksen från Norge. Också han en gammal bekant. Levi är en i Norge mycket känd och omtyckt novellist och det är med glädje vi hälsar honom välkommen.

På lördag den 21e maj är det ett härligt flöde av novellister från Sverige, Norge och Finland. Kerstin Norborg är först ut, därefter Cecilia Davidsson, som också besökt oss tidigare. David Eriksson från Uppsala är inte bara novellist, han är även långtradarchaufför och i det rollen har han fångat mycket av innehållet till sina noveller.Nästa norska novellist är Laila Stien, framstående norsk novellist följd av Peter Sandström från Finland och Åsa Foster från Sverige. Kanske kommer ytterligare en gästande novellist, men det kommer vi i så fall att informera om inom ett par veckor.

Vi kommer att vara på Bokdagars hemmascen Kulturmagasinet och biljetter kommer att säljas via hemsidan från den 18 april och i vår biljettkassa vid Kulturmagasinet i samband med evenemanget.


webb Noveller 2016

Gilla oss gärna på fb så får du uppdateringar även där!