Författarkväll: Emma Hamberg

Plats
Dalslands folkhögskola, Färgelanda
Datum
11 oktober

Bokdagar i Dalsland, Dalslands folkhögskola, Färgelanda kommun och bibliotek presenterar: Emma Hamberg på Dalslands folkhögskola. Vänersborgsbördiga Emma Hamberg är en av Sveriges mest lästa och älskade författare och nu gör hon det första Dalslandsbesöket på många år och det med uppföljaren till omåttligt populära och prisade uppföljaren till första boken i serien om Agneta. Och allt är helt gratis – soppa serveras på Dalslands Folkhögskola mellan klockan 18 och 19.

Emma Hamberg

Författare, illustratör, programledare, matkreatör och chefredaktör, uppväxt i Öxnered i Vänersborg. Hon har tecknat Singel i stan för Veckorevyn, varit chefredaktör på Veckorevyn (2000–2001), varit programledare för Ketchup i Sveriges Radio P3. Hon har skrivit böcker som Kärlek & 6, Mossvikenfruar, Brunstkalendern, Baddaren, Linas kvällsbok, som filmatiserats, romanserien Rosengädda, kokboken Au Pif! och romanen Je m’appelle Agneta, som har sålt i över tvåhundratusen exemplar och belönats med flera priser, däribland Adlibrispriset och Storytel Awards, och kom på tredje plats i Årets bok 2021. Nu är hon aktuell med nyutkomna uppföljaren Au revoir Agneta.

Om den nya boken: Äntligen har Agneta fallit på plats. Nu vet hon precis var och hur hon vill leva sitt liv: I Saint Carelle, tillsammans med Einar, Bonnibelle, Fabien, katterna, ostarna, kindpussandet, vinet, baguetterna och klostret. Men hur stadigt ett medeltida kloster än står kan det falla i bitar av en enkel knackning på porten.

Emma Hamberg var sommarvärd i Sveriges Radios Sommar i P1 i juni och programmet blev ett av de mest hyllade under sommaren.

Evenemanget är ett samarbete mellan Bokdagar i Dalsland, Dalslands Folkhögskola och Färgelanda kommun och bibliotek. Kl 18 serveras en soppmåltid inkl. smör, bröd, ost, kaffe och kaka för 90:- på Dalslands Folkhögskola. Soppmåltiden förbokas på e-post mari.melin@vgregion.se eller tel 0528-75880 senast 4 oktober.
Kl 19 Emma Hamberg berättar om och läser ur sin aktuella bok Au revoir Agneta. Signering vid Åmåls bokhandels bokbord efter författarens framträdande ingår. Kvällen slutar cirka kl 20.15.

Ställ gärna frågor till författaren!

Fri entré till författarkvällen!

Ta bussen till författarkvällen 11 oktober! Bokdagarbussen går från Säffle och Åmål tur och retur! Mer information och bussresan och tidtabell hittar du här.