Välkommen till Bokdagar i Dalslands Författardagar som är Sveriges största litterära sommarevenemang. Den 1-3 augusti samlas folk från hela landet i Åmål för att ta del av Barnens Bokdagar, Ungas Bokdagar och Författardagarna. På fredag och lördag kan du förstås besöka BOKHANDEL & SIGNERING  följ röda mattan till Åmåls Hembygdsmuseum, BOKBORDET  Tokfynda begagnade böcker utanför Kulturmagasinet eller slå dig ner, ta en fika, lös litterärt korsord, läs en bok & njut.

PROGRAM

TORSDAG 1 augusti Cafe XO
21.00 Ungas Bokdagar och Tara Moshizi värmer upp författardagarna tillsammans med radioprofilen / författaren Christer Lundberg

Läs mer om torsdagens förkväll här

FREDAG 2 augusti Kulturmagasinet

INVIGNING Kulturmagasinet
10.30 Kulturchefen Stefan Jacobsson och Anita K Alexanderson, Bokdagar i Dalsland, hälsar er välkomna. Lars Nordström, VG regionens kulturnämnd och kommunalrådet Michael Karlsson invigningstalar. Utdelning av Stora Skrivarstipendiet.

Tara Moshizi, Sveriges Radios Sommar i P1 och Sara Johannesson, projektledare på UR-Play är presentatörer under författardagarna.

FÖRFATTARFRAMTRÄDANDEN Kulturmagasinet
11.00 Susanna Alakoski
12.00 Mats Söderlund scensamtal med Tara Moshizi
13.00 Lars Andersson Tobias Andersson, musiker från Värmland medverkar
14.00 Karin Alvtegen scensamtal med Dorotea Bromberg
15.00 Nils Uddenberg
16.00 Birgitta Lillpers inställt p g a sjukdom

Barnens Bokdagarprogram i Rum för barn hittar du här 

LÖRDAG 3 augusti
FRUKOST MED BJÖRN HELLBERG  
Café XO
08.30 Café XO öppnar frukostbuffén (öppen  till kl 11)
09.30 Frukostföreläsning med Björn Hellberg  

FÖRFATTARFRAMTRÄDANDEN Kulturmagasinet
11.00 Johanne Hildebrandt
12.00 Qaisar Mahmood
13.00 Cilla Naumann scensamtal med Tara Moshizi
14.00 David Lagercrantz
15.00 Martina Haag
16.00 Göran Hägg

KÖP DINA BILJETTER HÄR

 

Temat är Gränser när Bokdagar i Dalsland för trettonde året ställer till med litterär folkfest i Dalsland. Arrangemanget har växt sig större för varje år och författare såväl som besökare reser från hela landet för att ta det av det bästa och mest aktuella den svenska författarscenen har att bjuda på.

De utvalda författarna behandlar alla temat gränser på olika sätt. Johanna Hildebrandt har som journalist och författare levt i och skildrat krigshärjade gränszoner. Qaisar Mahmood reste på en motorcykel inom Sveriges gränser för att hitta den svenska identiteten. David Lagercrantz har skrivit den gränslösa fotbollsspelaren Zlatans memoarer. Susanna Alakoski är mest känd för boken Svinalängorna och hennes skildringar av klassmässiga gränsöverskridanden. Christer Lundberg från P3s program Christer kommer att vara med på Ungas Bokdagar och Björn Hellberg blir årets frukostföreläsare. Konferencier är Tara Moshizi, redaktör för Sommar i P1 och som vi också känner igen från TV-programmet Go’kväll.

– Vi är stolta att återigen kunna presentera ett välfyllt program och glada över att alla författare som tillfrågas så gärna vill komma. Det är ett bevis på att Bokdagar i Dalsland är en litterär scen att räkna med i författarsverige, säger Anita K Alexanderson som är huvudansvarig för arrangemanget.

Mer info:  Anita K Alexanderson, Huvudansvarig Bokdagar i Dalsland, anita.k.alex@bokdagaridalsland.se, tel: +46 707 28 73 51

Bokdagar i Dalsland – ett nordiskt centrum för litterära upplevelser