Sommarens stora litterära fest i Åmål bjuder även i år på ett fantastiskt program för alla barn med fri entré dessutom!

FREDAG
11–13.00    Martin Widmark skrivarverkstad
11–12.00    Räkna ankor och vinn en bok!
12–13.00    Abellis magiska teater ”Syster Benrangel”

LÖRDAG
11–13.30     Serieworkshop med Malin Eriksson
12–13.00     Abellis magiska teater ”Syster Benrangel”
14.00          Dalslands Lilla skrivarstipendium delas ut
av författarinnan Katarina von Bredow

                   Bio Prinsessan Mononoke

Under Barnens bokdagar kommer också Förening Mera kultur delta. Föreningen bidrar med en sand och rit-maskin som med en sviiiing skapar vackra mönster på en stor gul sol. Roligt för alla men speciellt för barn! Håll utkik i allén strax utanför Kulturmagasinet, hela helgen. 

mer detaljerat program hittar du här

Kontakta Barnens Bokdagar Annika Andersson, Åmåls Kulturhus/Bibliotek
annika.andersson@amal.se eller Frida Stålhandske, 070 4401191 för aktuell information och frågor.

Abellis magiska teater

Bissa Abelli och Anders Olsson bildade Abellis magiska teater 1979. Med sina olika dockteateruppsättningar har de gästat svenska scener från norr till söder, deltagit i festivaler i Europa, USA, Indonesien, Kina och Japan. Till Åmål kommer de gärna tillbaka med sin rullande salong. Med stor inlevelse och rik kunskap om både svenska och utländska folksagor, folkmusik och medeltida gyckelspel underhåller de små och stora med sina föreställningar i sin magiskt inredda teaterbuss. Dockpelare: Fatima och Anders Olsson, dockmakare: Thomas Lundqvist

Martin Widmark

Författare, lärare f 1961 i Linköping
Ständig vinnare i Bokjuryn där barnen själva får rösta på sina favoriter. Med kapitelböckerna om LasseMaja och deras detektivbyrå ligger han i topp även på bibliotekens listor över mest utlånade författare. Debuten 2000 med Att fånga en tiger öppnade för hans makalösa karriär. Lättläst men inte lättlöst och hela tiden med barnet i fokus har blivit hans signum. LasseMaja -böckerna är översatta till ca 25 språk och har även filmats, bl.a för tv:s julkalender. Nya serien Lilla Extra är under arbete och handlar om fyra ungar som driver en tidning.
”Lyckligt det barn som får gå i En Läsande Klass” (foto: Andreas Apell)

 

Malin Eriksson

Författare f 1979 i Tydje, Åmål
Debuterade 2008 med boken Joanna får en egen häst. Hennes egen uppväxt utanför Åmål som hängiven hästtjej inspirerade till skrivande inom hästgenren. Uppföljaren kom 2010 med Vågar Joanna hoppa? Med Mia saknad tar hon upp viktiga ämnen, drogproblem, misshandel, vänskap, sorg och naturligtvis hästar. En stark bok som skapar underlag till diskussioner bland unga. I dagarna kommer hennes nya ”hästfantasy” Pegasa – hästen från Trapalanda. Hon håller skrivarverkstäder och skriver artiklar, noveller och seriemanus för tidningen Min häst.
”Hästvärlden är ett eget universum, och där finns allt som finns i den övriga världen.”

 

Bissa Abelli och Anders Olsson bildade Abellis magiska teater 1979. Med sina olika dockteateruppsättningar har de gästat svenska scener från norr till söder, deltagit i festivaler i Europa, USA, Indonesien, Kina och Japan.
Till Åmål kommer de gärna tillbaka med sin rullande salong. Med stor inlevelse och rik kunskap om både svenska och utländska folksagor, folkmusik och medeltida gyckelspel underhåller de små och stora med sina föreställningar i sin magiskt inredda teaterbuss.
Dockpelare: Fatima och Anders Olsson, dockmakare: Thomas Lundqvist
Presentationstexter Annika Andersson