Barnens bokdagar 16Hej alla barn & välkomna till Åmål 29–30 juli
Vi har fyllt årets upplaga av Barnens Bokdagar med att fira Bamse fyller som fyller 50 år med pyssel, tipspromenad och Bamsemeny. Abbellis Magiska teater gästar oss med sin teaterbuss och spelar dockteater, det blir sago- och sångstunder, serie-workshop med Peter Bergting, musik, pyssel, måleri, bokstavsarmband… och mellan varven kan du fika i hos Tösse Bokcafés glada damer och titta in i Åmåls Bok & pappershandel. Eller mysa i barnens tält.
De något äldre i sällskapet kan förstås passa på att ta del av ett antal författarframträdanden inne på Kulturmagasinets scen.
Kom och var med på Barnens Bokdagar nära Kulturmagasinet i Åmål!

Barnens folder2

 

Fredag

14.00–17.00  Bamse fyller 50 år! Vi firar med tipspromenad där du kan vinna en Bamseprenumeration och vi bjuder på en Bamsemeny Pyssla, måla och gör egna bokstavsarmband.

15.00–15.40  Abellis Magiska Teater ”Den förtrollade sparven” Abellis magiska teater har besökt Barnens Bokdagar tidigare och föreställningarna i teaterbussen har varit fullsatta!
Nu kommer de tillbaka med bussen och med en dockteater bestående av japanska bunrakudockor, en teknik som är mer än 400 år gammal. 

16.00 Sagoläsning med Kerstin Grundberg Kerstin läser ofta sagor som en av sagotanterna i Allas barnbarn – som läser för förskolebarn i kommunen.


Lördag

11.00–16.00  Pyssla, måla och gör bokstavsarmband
11.00–13.00  Tipspromenad med Bamsemeny

11.00–11.40  Abellis Magiska Teater ”Den förtrollade sparven”

12.00 Musikstund med Kapten Krigge

13.15–14.00 Teckna Serier – Workshop med Peter Bergting

12.45 och 14.15  Sång och saga med Birgitta Fernström som sjunger och berättar ur sina böcker om Ebba, Pyttepojken och Pysen.Barnen får ett eget blad med några bokfigurer, som de själva kan måla. Från 4 år.

14.45 Musikstund  med Kapten Krigge

15.15   Prisutdelning Bamses Tipspromenad!

15.30–16.10  Abellis Magiska Teater Den förtrollade sparven


VI MEDVERKAR PÅ BARNENS BOKDAGAR:
Kom o var med när Birgitta Fernström läser sagor och sjunger sånger. Birgitta skriver sagor för små o stora människor, hon debuterade 2010 som författare och har givit ut flera böcker o vishäften. Passar barn från ca 4 år.
Lördag 12.45 och14.15

Kapten Krigge från Vänersborg är trubadur och lite av en spelevink. Att spela gitarr och skoja med barn gillar han. Han har övat på sina egna små flickor som varit hårda domare och hjälpt till att välja låtrepertoar så att alla barn kan sjunga med. Sång, skratt och bus blir det när Kapten Krigge bjuder på sångstund i Barntältet. Lördag kl 14.45

Abellis magiska teater har besökt Barnens Bokdagar tidigare och föreställningarna i teaterbussen har varit fullsatta! Nu kommer de tillbaka med bussen och med en dockteater bestående av japanska bunrakudockor, en teknik som är mer än 400 år gammal.
Följ med på ett spännande äventyr i soluppgångens land och sagans förtrollade värld där allt är möjligt!
Abellis Magiska Teater bildades 1979 och turnerar regelbundet i hela Sverige men har också gästspelat på dockteaterfestivaler och scener i hela Europa, USA, Indonesien, Kina och Japan. Föreställningarna framförs i teaterbussen som har scen och salong med plats för femtio barn. Målgrupp 5-12 år o familjer.
Fredag kl 15.00
Lördag  kl 11.00 och 15.30

Teckna serier – workshop med illustratören och författaren Peter Bergting som är uppväxt i Åmål, författare till tre serieromaner och sex fantasyromaner, medförfattare till ett tjugotal verk och illustratör till böcker av bland annat Astrid Lindgren, J.K. Rowling och J.R.R. Tolkien. 2015 mottog Bergting Adamsonstatyetten av Svenska Serieakademin. För närvarande jobbar han som serietecknare åt förlaget Dark Horse Comics i USA

Sagoläsning med Kerstin Grundberg Kerstin läser ofta sagor som en av sagotanterna i Allas barnbarn – som läser för förskolebarn i  Åmåls kommun.

Åmåls Bibliotek låna böcker, gör bokstavsarmband och pyssla litegrann!

 

Bokdagarprogram 2016