Bokdagar i Dalsland 24-27 juli 2024

Biljetter
Plats
Baldersnäs, Upperud, Åmål
Datum
24 juli - 27 juli

Sommarens stora litteraturfestival i Dalsland äger som vanligt rum i Bengtsfors, Melleruds och Åmåls kommuner. Men detta år utökar vi och koncentrerar finalen av Bokdagarna till området i Åmåls gästhamn kring Gamla kyrkan under fredagen och lördagen.

De första namnen till fredagens och lördagens final är nu presenterade och tvådagarsbiljetter finns att skaffa till fredagen och lördagen. Ni möter Lena Andersson, Samid Said, Henrik Berggren, Lars Lerin, Maria Zihammou, Philip Teir, Bitte Westerlund, Lasse Berg, Peter Kadhammar, Ingvild H. Rishøi. Fler namn tillkommer. Återigen har vi underbara Bokdagar framför oss! Varmt välkommen till Dalsland i sommar!

Information om utställarbord och möjlighet att anmäla dig som utställare hittar du här.

Program

Onsdag, 24 juli Baldersnäs Herrgård, Dals långed

Invigning på Baldersnäs herrgård

För andra gången invigs Bokdagar i Dalslands stora sommarfestival i Bengtsfors kommun, på Baldersnäs herrgård. Det blir på förmiddagen onsdagen den 24 juli. Invigningstalare är ännu inte klar. Men onsdagsförmiddagens programpunkt blir ett samtal mellan Göran Greider och Jan Gradvall med Bokdagar i Dalslands verksamhetsledare Victor Estby som samtalsledare. Gradvall är legendarisk journalist och författare och är aktuell med boken Vemod undercover – Boken om ABBA. Greiders nya bok, Nu när man är död – en roman om Cornelis Vreeswijk, smygsläpps på Bokdagar i Dalsland.

Läs mer om invigningen

Torsdag, 25 juli Upperud 9:9, Åsensbruk

Poesi och litterär konsert i Upperud

Välkommen på en poetisk promenad i parken runt Dalslands Konstmuseum i Upperud torsdagen den 25 juli med start kl 13.00 i sällskap med A.V. Hernandez, Channa Riedel och Lina Ekdahl. Eftermiddagen avslutas med litterär konsert med Emil Jensen på Upperud 9:9.

Fredag, 26 juli Gamla Kyrkan, Åmål

Författarframträdanden i Åmål - Fredag

Under fredagen den 26 och lördagen den 27 juli har vi program på tre scener på festivalområdet vid Åmåls gästhamn parallellt – i Gamla kyrkan, på Dalsland Outdoors/Dalslands Skafferi samt på Åmåls hembygdsmuseum

Lördag, 27 juli Gamla Kyrkan, Åmål

Författarframträdanden i Åmål - Lördag

Under fredagen den 26 och lördagen den 27 juli har vi program på tre scener på festivalområdet vid Åmåls gästhamn parallellt – i Gamla kyrkan, på Dalsland Outdoors/Dalslands Skafferi samt på Åmåls hembygdsmuseum

Vilka medverkar?

Lena Andersson

Sami Said

Henrik Berggren

Lars Lerin

Ingvild H. Rishøi

Maria Zihammou

Philip Teir

Bitte Westerlund

Lasse Berg

Peter Kadhammar

Funderar du på något mer?