Bokdagar i Dalsland och Dalslands Litteraturförening bidrar året runt till läsande, skrivande och möten mellan författare och läsare i Dalsland med omnejd. Vi ger fler tillgång till ett varierat utbud av litteratur av hög kvalitet. Vi arrangerar en av landets äldsta och största litteraturfestivaler, Bokdagar i Dalsland. Vi anordnar författarkvällar, Nordiska Novelldagarna, Poesidagar i Dalsland, seminarier, bokcirklar, öppet hus-evenemang, bokcirklar och skrivarkurser. Vi uppmärksammar och stöder litteratur genom priser och stipendier.

Men vår verksamhet är idag ekonomiskt hotad, genom nedskurna ersättningar från kommun och regering och privata sponsorer som försöker politisera och stoppa vår kamp för litteraturen, vilket uppmärksammats i media senaste tiden.

Vill du bidra till det fria ordet, poesin, litteraturen och vår möjlighet att kunna fortsätta sprida detta? Vi tar tacksamt emot allt stöd till vår verksamhet – se annons nedan. Varmt tack för ditt stöd!