Tidningen Skrivas nya programförmiddag – SkrivaSpåret – på Bokdagar i Dalsland under tre späckade timmar på Skafferiscenen i Åmål. SkrivaSpåret ingår i Bokdagar i Dalslands tvådagarsbiljett för fredagen och lördagen och i heldagsbiljetten för fredagen och programmet ser ut så här:

10.00. Välkommen!

10.05. Kom igång med din bok! Skrivas chefredaktör Tobias Regnell ger steg för steg-tipsen som tar dig från en vag idé om att »skriva något« till en påbörjad bok – och en plan för hur den påbörjade boken ska bli färdig.

10.30. Skriv ett liv. Författaren och journalisten Patrik Lundberg visar hur han skapade Fjärilsvägen, från idé till genomförande. Om dramaturgi och om att litterärt gestalta sin egen mamma. Och om konsten att göra det personliga till något allmängiltigt.

11.15. Att skriva om verkligheten. Elisabeth Åsbrinks hyllade böcker kombinerar gedigen faktakunskap med djupt personliga erfarenheter. Här berättar hon om sin arbetsmetod, från research till färdiga böcker som Och i Wienerwald står träden kvar, Smärtpunkten och Mitt stora vackra hat, en biografi över Victoria Benedictsson.

12.00. Att skriva tillsammans. Deckarduon Mohlin & Nyström skrev en deckare ihop redan som tioåringar. 25 år senare tog de upp tråden – och gjorde succé. Här ger Peter Mohlin och Peter Nyström grundläggande råd för den som vill skriva en kriminalroman – och förklarar varför två hjärnor tänker bättre än en.

12.40. Så blir din berättelse en bok. Alla böcker bör inte ges ut av de stora, kända förlagen. Skrivas chefredaktör Johanna Wiman berättar om olika vägar för att förverkliga bokdrömmen, och vad du själv kan göra för att nå ut till läsarna.