Vid Bokdagar i Dalslands och Forum för poesi och prosas författarkväll 26 april på Dalslands skafferi i Åmål får lokala författardebutanten Sofia Svarfvar sällskap av romanaktuella, prisade och hyllade Torbjörn Flygt. Han ersätter Athena Farrokhzad, som fått förhinder.

Torbjörn Flygt framträdde senast hos Bokdagar i Dalsland och Forum för poesi och prosa vid en författarkväll 2017 på samma plats, då med namnet Sjösidan. Nu är han aktuell med kritikerhyllade romanen Slugger, som är tredje delen i romansviten om Johan Kraft och som inleddes med Underdog 2001. Med den fick han sitt stora genombrott som författare och boken belönades med Augustpriset. Torbjörn Flygt har gett ut tio romaner och ett par böcker för barn. Han är sedan i höstas på turné med Slugger. En turné som avslutas i Stockholm dagen efter besöket i Åmål.

Slugger har fått en rad lovord. Dagens Nyheter skrev i sin recension: ”Det är en glädje att se Torbjörn Flygt återkomma med en så livlig och humoristisk roman.” och Svenska Dagbladets recensent: ”Efter denna exceptionellt långa cliffhanger är Johan Kraft tillbaka som ”slugger” – en kämpe som slår mot allt, och som också många slår på (…) När jag nu läst Underdog igen ser jag hur Torbjörn Flygt redan 2001 hade det som senare gjorde Karl Ove Knausgård världsberömd: förmågan att göra dramatik av vardagshändelser och att berätta så personligt och nära att vem som helst oavsett ålder, kön eller klass kan känna igen sig.”

-Det är alltid en utmaning att få till ersättare med kort varsel, säger Bokdagar i Dalslands Victor Estby. Därför är vi extra glada att ha lyckats engagera en sådan enastående författare och estradör som Torbjörn Flygt. Dessutom med en så stark, aktuell bok. Liksom de tidigare romanerna i serien, Underdog och Outsider, är Slugger en stor läsupplevelse jag unnar alla och envar.

Evenemanget är ett samarbete mellan Forum för poesi och prosa, Bokdagar i Dalsland, Dalsland Outdoors och Dalslands Skafferi.

Kl 18 serveras en soppmåltid på Dalslands Skafferi.

Kl 19 Sofia Svarfvar samtalar med Bokdagar i Dalslands Victor Estby om sin aktuella debutroman Där träden växer. Därefter framträder Torbjörn Flygt med sin aktuella roman Slugger, på Dalslands Skafferi. Paus och signeringar efter författarnas framträdanden ingår. Kvällen slutar cirka kl 21.

Ställ gärna frågor till författarna!

Förköp via Tickster.com, Bengtsfors bokhandel eller Åmåls bokhandel. Biljetter kan även köpas på plats kontant eller med swish, men för att vara säker på att få tag på en biljett är det säkrast att förköpa.