Bokdagar i Dalsland inledde för exakt ett år sedan ett samarbete med Säfflebaserade bussbolaget Simon’s Resor. Bussresan från Säffle och Åmål till författarkvällen på First Hotel Bengtsfors blev så succéartad att vi fortsatte samarbetet vid författarkvällen med Klas Östergrens boksläpp på Mustadfors Folkets hus i september 2022 och eftersom resorna varit efterfrågade fortgår de. Denna gång går turen från Säffle, via Åmål, till First Hotel Bengtsfors och vårens sista författarkväll.

– Bokdagar i Dalslands motto har alltid varit att dalslänningarna ska ha tillgång till vad man självklart har tillgång i storstäder som Stockholm och Göteborg. I 22 år har vi sett till att man ska kunna möta Sveriges och övriga Nordens bästa författare och böcker här i Dalsland. Med permanentandet av bussresorna till författarkvällarna har vi tagit ett steg vidare och erbjuder vår publik bussresor till våra författarkvällar. Passa på att ta bussen till och från författarkvällen. Slipp att köra eller att dra lott om vem som inte kan ta en öl eller ett glas vin.

Bokdagar i Dalsland har alltså inför författarkvällen 11 maj permanentat samarbetet med Säfflebaserade
bussbolaget Simon’s Resor. Den här gången går bussen från Säffle och Åmål till författarkvällen på First Hotel
Bengtsfors.

-Så fortsätt att ta dig bekvämt och smidigt till och från våra författarkvällar. Var bussig mot dig själv och klimatet, tillägger Victor Estby.

Bussresorna till Bokdagar i Dalslands författarkvällar har blivit så populära att de nu permanentas.

Buss med begränsat antal platser tur och retur med start från Säffle, via Åmål och flera stopp efter Bengtsforsvägen, enligt följande tidtabell:

Säffle

16.25 Gulf

16.27 ICA Nära

16.30 Stationen

Åmål

16.45 Berga Bistro, hpl.

16.47 Kasenberg, hpl.

16.50 Petersbergsgatan, hpl.

16.55 Biblioteket

17.00 Caprikiosken

17.02 Rastplats E45/Rondellen Bengtsforsvägen/väg 164

Mellan Åmål och Bengtsfors

17.20 Edsleskog

17.25 Infarten till Fengersfors

17.35 Skåpakiosken

17.40 First Hotel Bengtsfors

Kl 18 serveras soppa på First Hotel Bengtsfors.
Kl 19 Duraid Al-Khamisi presenterar och läser ur sin aktuella roman ”Lejon och lamm”, sedan blir det en paus och därefter presenterar Majgull Axelsson och läser ur sin aktuella roman ”Svalors flykt”. Kvällen slutar cirka kl 21.

Bussen tillbaka går 21.30 från First Hotel Bengtsfors.

Förköp, inklusive bussbiljetter via Tickster.com, Bengtsfors bokhandel eller Åmåls bokhandel. Biljetter kan även köpas på plats kontant, med kort eller swish, men för att vara säker på att få tag på en biljett är det säkrast att förköpa. OBS! Begränsat antal platser. Kom i tid! Duraid Al-Khamisis ”Lejon och lamm” och Majgull Axelssons ”Svalors flykt” går förstås även att skaffa signerade vid författarkvällen på First Hotel Bengtsfors.

Mer information om författarkvällen hittar du här.