Bokdagar i Dalsland och Forum för poesi och prosa presenterar: Författarkväll med Duraid Al-Khamisi och Majgull Axelsson torsdagen den 11 maj på First Hotel Bengtsfors. Båda är journalister och författare och aktuella med nya kritikerrosade böcker som skildrar och vrider och vänder på centrala frågor i samtidens Sverige, båda har framträtt vid tidigare Bokdagar i Dalsland-evenemang.

Duraid Al-Khamisi är journalist och författare. Som journalist har han arbetat för bland andra Svenska Dagbladet, Expressen och Sveriges Radio. Som författare debuterade han 2015 med den självbiografiska Regnet luktar inte här, som präglas av hans och hans familjs flykt från Irak på nittiotalet. Boken följdes upp av kritikerrosade Mellan floderna (2018). Lejon och lamm är hans första bok på Weyler. Det är en berättelse om en svensk förort, där det eskalerande våldet hela tiden utmanar invånarnas moraliska kompass. Vad kostar det att välja sida, och vad kostar det att låta bli? En varm, knivskarp och underhållande roman om läget i landet. Det är andra gången han medverkar vid Bokdagar i Dalslands evenemang. 2016 framträdde han på Karlbergsgymnasiet i Åmål under vår skrivarkurs Nya Röster.

Majgull Axelsson började som journalist och har skrivit om barnprostitution och gatubarn. Romandebuterade med Långt borta från Nifelheim 1994 och slog igenom med Aprilhäxan, som belönades med Augustpriset 1997. Många romaner och
priser har det blivit sedan dess och hennes böcker har översatts till 23 språk. Aktuell med romanen Svalors flykt, där hon ställer frågor om medmänsklighet, skuld och ansvar, om myndigheters inverkan på våra liv, men också om kroppens förhållande till medvetandet och om rätten att få leva sitt liv och att ta makten över sitt öde. Majgull Axelsson har framträtt vid Bokdagar i Dalslands evenemang flera gånger tidigare, senast på Bokdagar i Dalsland sommaren 2021 på Tollebols kvarn.

Evenemanget är ett samarbete mellan Forum för poesi och prosa, Bokdagar i Dalsland, Bengtsfors kommun och First Hotel Bengtsfors.

Kl 18 serveras en soppmåltid på First Hotel Bengtsfors.

Kl 19 Duraid Al-Khamisi berättar om och läser ur sin aktuella bok Lejon och lamm. Därefter framträder Majgull Axelsson med sin aktuella roman Svalors flykt, på First Hotel Bengtsfors. Paus och signeringar efter författarnas framträdanden ingår. Kvällen slutar cirka kl 21.

Ställ gärna frågor till författarna!

Förköp via Tickster.com, Bengtsfors bokhandel eller Åmåls bokhandel. Biljetter kan även köpas på plats kontant eller med swish, men för att vara säker på att få tag på en biljett är det säkrast att förköpa.