Bokdagar i Dalsland och Forum för poesi och prosa presenterar: Författarkväll med Sofia Svarfvar och Athena Farrokhzad onsdagen den 26 april på Dalslands Skafferi. Åmålsbördiga Sofia Svarfvars romandebut, Där träden växer, har fått en rad lovord. Athena Farrokhzad, en av Sveriges mest tongivande och lästa poeter, har mottagit flera priser och prisnomineringar, bland annat har hon Augustnominerats. Nu är hon tillbaka med en ny efterlängtad diktsamling, kritikerrosade Åsnans år.

Sofia Svarfvar är uppvuxen i Åmål och har arbetat med internationellt bistånd i mer än femton år. Hon är född i Värmland och har rest, bott och arbetat mycket i södra Afrika. Något som i högsta grad präglar debutromanen. Där träden växer kom till när hon släppte arbetsspråket och ville pröva vad som hände om en ung kvinna åkte till södra Afrika för att arbeta, precis som hon själv för flera år sedan, men som investerare istället för att arbeta med bistånd. Boken behandlar också bland annat frågor som klimatet och globaliseringen.

Athena Farrokhzad debuterade med diktsamlingen Vitsvit 2013. Den nominerades till Augustpriset, Borås Tidnings Debutantpris och Katapultpriset. Diktsamlingen hyllades i Danmark och översattes till engelska, danska, norska, rumänska, ungerska, belarusiska och kroatiska. Vitsvit dramatiserades 2015 för Radioteatern och sattes upp samma år på Unga Klara. Hennes böcker är idag översatta till femton språk och hennes dramatik har spelats på många scener. Farrokhzad har länge arbetat som kursansvarig på Biskops-Arnös författarskola, men slutade där 2022 för att tillsammans med Ida Linde bli curator för litteraturen på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Hon är litteraturkritiker, dramatiker och översättare, bland annat har hon översatt poeter som Adrienne Rich, Audre Lorde, Juliana Spahr och Natalie Diaz till svenska. Efter Trado (2016) och I rörelse (2019) är hon nu aktuell med sin fjärde bok, Åsnans år, som fått många hyllningsrecensioner.

Evenemanget är ett samarbete mellan Forum för poesi och prosa, Bokdagar i Dalsland, Dalsland Outdoors och Dalslands Skafferi.

Kl 18 serveras en soppmåltid på Dalslands Skafferi.

Kl 19 Sofia Svarfvar samtalar med Bokdagar i Dalslands Victor Estby om sin aktuella debutroman Där träden växer. Därefter framträder Athena Farrokhzad med sin aktuella diktsamling Åsnans år, på Dalslands Skafferi. Paus och signeringar efter författarnas framträdanden ingår. Kvällen slutar cirka kl 21.

Ställ gärna frågor till författarna!

Förköp via Tickster.com, Bengtsfors bokhandel eller Åmåls bokhandel. Biljetter kan även köpas på plats kontant eller med swish, men för att vara säker på att få tag på en biljett är det säkrast att förköpa.