Bokdagar i Dalsland och Forum för poesi och prosa presenterar: Författarkväll med Lina Wolff och Mikael Yvesand torsdagen den 2 februari på Åmåls Stadshotell. Recensionerna av debutanten Mikael Yvesands aktuella roman, Häng City, är en enda lång rad av hyllningar och boken är nominerad till Katapultpriset. Även prisade och hyllade Wolffs aktuella roman, Djävulsgreppet, har rosats av kritikerna och var nominerad till Augustpriset 2022.

Mikael Yvesand Arbetar till vardags som dokumentationschef på Stim och är med debutromanen Häng city, en uppdaterad äventyrsroman där äventyret egentligen är någon annanstans. Den prepubertala jargongen är på kornet, både som läte och den kliande oro den döljer. Häng City är ett stycke tid fångad med en sällsam precision både vad gäller stämningar och miljöer, en debut av det mest originella slag.

Lina Wolff debuterade med novellsamlingen Många människor dör som du 2009. De polyglotta älskarna belönades bland annat med Augustpriset. Hon har mottagit en rad av Sveriges största litterära priser samt nominerats till Kulturhuset Stadsteaterns Internationella litteraturpris för översättningen av Natt i Caracas av Karina Sainz Borgo. Hon har tidigare medverkat på både Bokdagar i Dalslands och Forum för poesi och prosas författarkvällar och besökte Dalsland senast på Nordiska Novelldagarna 2021.

Evenemanget är ett samarbete mellan Forum för poesi och prosa, Bokdagar i Dalsland och Åmåls stadshotell.

Kl 18 serveras en soppmåltid på Åmåls stadshotell.

Kl 19 Mikael Yvesand berättar om och läser ur sin aktuella debutroman Häng City. Därefter framträder Lina Wolff med sin aktuella roman Djävulsgreppet, på Åmåls stadshotell. Paus och signeringar efter författarnas framträdanden ingår. Kvällen slutar cirka kl 21.

Ställ gärna frågor till författarna!

Förköp via Tickster.com, Bengtsfors bokhandel eller Åmåls bokhandel. Biljetter kan även köpas på plats kontant eller med swish, men för att vara säker på att få tag på en biljett är det säkrast att förköpa.