Bokdagar i Dalsland, Kroppefjäll B&B och Live på Kroppefjäll presenterar: Författarkväll med Kerstin Ljungvist, Linda Gustafsson och Björn Wiman lördagen den 11 februari på Kroppefjäll B&B. Kerstin Ljungqvist, expert på Dals Rostock och ortens gamla sanatorieområde, guidar på eftermiddagen. Dalslandsbördiga författardebutanten Linda Gustafsson berättar bland annat om sin residenstid på Kroppefjäll senhösten 2022. DN:s kulturchef Björn Wiman berättar om och läser ur sin aktuella bok I en sal på lasarettet: En berättelse om min mamma, tuberkulosen och folkhemmet.

Kerstin Ljungqvist är mångsysslare inom natur och kultur, målar bland annat botaniska illustrationer, guidar och håller kurser. En synnerligen central person i Dals Rostock och expert bland annat på ortens historia och det gamla sanatorieområdet. Driver örtagården i Dals Rostock. Har skrivit praktverket ”Nyttans växter”, en uppslagsbok om växternas användning i Sverige, för vilken hon mottagit Dalslands litteraturpris. Hon är också inititiativtagare till järnvägsstationen i Dals Rostock, en modell i halv skala.

Linda Gustafsson är uppväxt i Ödeborg i Färgelanda och arbetar vid sidan av författarskapet som socionom och kurator på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Hon författardebuterade nu i somras med två böcker – en barnbok och en roman för unga vuxna, som utspelar sig i Uddevalla. Residenstiden på Kroppefjäll i november/december 2022 använde hon till att redigera sina två uppföljande manus. Inspirerad av skogen i Dals Rostock skrev hon dessutom spontant ett helt nytt råmanus.

Björn Wiman är journalist och kulturchef på Dagens Nyheter. Han har tidigare utgivit Sent på jorden (2018) och Hatet mot judarna (tillsammans med Sanna Sjöswärd, 2021). Aktuell med I en sal på lasarettet: En berättelse om min mamma, tuberkulosen och folkhemmet, en gripande, rik och insiktsfull bok om en sjukdom, om människorna som drabbades av den och om ett samhälle som kanske gick för långt i sin iver att utplåna den. För vad gör det med ett litet barn att vara borta från sina föräldrar så länge? Och vad har det gjort med den generation som kommit efter?

Evenemanget är ett samarbete mellan Kroppefjäll B&B, Live på Kroppefjäll, Bokdagar i Dalsland, Västra Götalandsregionen och Melleruds kommun.

KL 15.30-17 Guidad vandring på Kroppefjälls gamla sanatorieområde med Kerstin Ljungqvist kl 15.30-17, samling vid Restaurangbyggnaden Kroppefjäll 2, Dals Rostock (vid dåligt väder föreläsning med bilder i restaurangbyggnaden kl 16.30-17).

Kl 16 Restaurangen öppnar för köp av mat och dryck på Kroppefjäll B&B.

Kl 18 Dalslandsbördiga författardebutanten Linda Gustafsson samtalar med Bokdagar i Dalslands Victor Estby om sitt författarskap och berättar om sin stipendietid inom regionala residensprogrammet AIR Litteratur Västra Götaland Plats och kultur i november/december 2022. Därefter framträder Björn Wiman med sin aktuella bok I en sal på lasarettet: En berättelse om min mamma, tuberkulosen och folkhemmet i restaurangbyggnaden på Kroppefjäll B&B. Paus och signeringar efter författarnas framträdanden ingår. Kvällen slutar cirka kl 20.

Ställ gärna frågor till författarna!

Förköp via Tickster.com, Bengtsfors bokhandel eller Åmåls bokhandel. Biljetter kan även köpas på plats kontant eller med swish, men för att vara säker på att få tag på en biljett är det säkrast att förköpa.