Öppet hus på Nobeldagen med Nobelquiz och möte med Ida Bäckmannsällskapet! Vi anordnar guidade turer i Nordiska Litteraturhuset och i Bokdagar i Dalslands verksamhet. Som besökare kan du också göra upptäcktsfärder i husets fem rum stora och välsorterade antikvariat. Vi bjuder på Nobelglögg och pepparkakor. Var med i vårt traditionella Nobelquiz och vinn biljetter till sommarens Bokdagar!

Ida Bäckmann-sällskapets engagerade och spränglärda ordförande Solweig Johansson berättar i Bokdagar i Dalslands Nordiska Litteraturhus på Nobeldagen kl 12 om Åmåls stora litterära stolthet Ida Bäckmann och om det nystartade sällskapet. Passa på att ställa frågor till Solweig! Det är också hon som konstruerat det traditionella Nobelquizet. Foto: Niklas Eriksson/Ingemar Media


Klockan 12.00-13.00 kan man träffa Ida Bäckmann-sällskapets styrelse. Vem var Ida Bäckmann? Vad gör Ida Bäckmann-sällskapet? Passa på att gå med i sällskapet och bidra till att ett av Åmåls mest betydande författarskap blir mer känt och får tillbaka sin rättmätiga plats!
Alla hälsas välkomna – stora som små läsare! Eller den som bara velat se vad som ryms i vårt Nordiska Litteraturhus! Vi bjuder på glögg och pepparkakor!

Ida Bäckmann, som reste till och skrev från världens alla hörn till de stora svenska dagstidningarna och skrev böcker om sin barndom och ungdom, är troligen uppväxt i det som idag är Nordiska Litteraturhuset på Kyrkogatan 14 i Åmål. FOTOGRAFI Fröken ida bäckman. 1909-1909 FOTOGRAF: . BILDNUMMER: D 1714 Stadsmuseet i Stockholm


Öppettider: klockan 11-14
Plats: Nordiska Litteraturhuset, Kyrkogatan 14, Åmål


Behöver jag köpa biljett?
Nej, öppet hus är precis som det låter – Gratis entré och öppet för alla. Och det finns mängder av spännande böcker för små och stora att köpa till billiga priser! Perfekt för den som letar julklappar!


Funderar du på något? Kontakta: Victor Estby, victor(a)bokdagaridalsland.se, 070-347 61 74.