Bokdagar i Dalsland och Forum för poesi och prosa presenterar: Författarkväll med Karolina Ramqvist och Sara Gordan torsdagen den 10 november på Dalslands skafferi. Recensionerna av Gordans aktuella roman, Natten – som är hennes fjärde – är en enda lång rad av hyllningar. Även prisade och hyllade Ramqvists aktuella roman har rosats av kritikerna och är populär läsning hos många av landets bokcirklar, inte minst här i Dalsland.

Sara Gordan debuterade 2006 med En barnberättelse som följdes av Uppställning med albatross 2009 och Martin Andersson  Ett skuggspel 2009. Romanen Natten utkom 2022. Gordan har översatt verk av bland andra Hélène Cixous, Michel Houellebecq och Laurent Binet. Gordan arbetade i flera år som frilansande litteraturkritiker för Dagens Nyheter och är sedan 2010 verksam som lärare på Biskop-Arnös författarskola. Hon har även suttit i styrelsen för Sveriges Författarförbund och Svenska PEN.

Karolina Ramqvist debuterade 1997 med essäboken När svenska pojkar började dansa. Hon blev allmänt känd när hon som 21-åring publicerade ett brev från Ulf Lundell i antologin Fittstim.

Ramqvist har skrivit romaner, noveller och essäer och har översatts till flera språk. Hon har varit chefredaktör för tidskriften Arena och kritiker i Dagens Nyheter och har bland annat skrivit manus till Jane Magnussons prisbelönta kortfilm Cupcake.

Hon har mottagit en rad priser, som Sveriges essäfondspris, Tidningen Vi:s litteraturpris och P.O. Enquists pris. Och har framträtt vid Bokdagar i Dalslands och Forum för poesi och prosas författarkvällar tre gånger tidigare, senast 2019.

Evenemanget är ett samarbete mellan Forum för poesi och prosa, Bokdagar i Dalsland, Dalsland Outdoors och Dalslands skafferi.

Kl 18 serveras soppmåltid på Dalslands skafferi.

Kl 19 Sara Gordan berättar om och läser ur sin aktuella roman ”Natten”. Därefter framträder Karolina Ramqvist med sin aktuella roman ”Bröd och mjölk”. Paus och signeringar efter författarnas framträdanden ingår. Kvällen slutar cirka kl 21.

Ställ gärna frågor till författarna!

Förköp via Tickster.com, Bengtsfors bokhandel eller Åmåls bokhandel. Biljetter kan även köpas på plats kontant eller med swish, men för att vara säker på att få tag på en biljett är det säkrast att förköpa.