Bokdagar i Dalsland, Dalslands folkhögskola, Färgelanda bibliotek och Färgelanda kommun inleder ett nytt samarbete. Startskottet för samverkan blir en författarkväll med högaktuella och välkända spänningsförfattaren Anders Roslund på Dalslands folkhögskola i Färgelanda torsdagen den 13 oktober. Det här är ett sätt att både försöka permanenta Bokdagar i Dalslands verksamhet i Färgelanda och bidra till den satsning mellan en rad aktörer som pågår just nu för att utveckla orten och kommunen Färgelanda, där redan kommunen, biblioteket och folkhögskolan ingår. Studieförbundet Vuxenskolan Väst är även med och stöder evenemanget den 13 oktober.

Evenemanget och samarbetet riktar sig dels till Färgelandaborna, bibliotekets besökare, folkhögskolans elever och personal, men också till en bred allmänhet från när och fjärran – helt enligt Bokdagar i Dalslands modell. Det är också gratis att besöka författarkvällen.

– Att dessutom inleda samarbetet med besök av en av landets främsta spänningsförfattare, Anders Roslund, är ju perfekt, säger Bokdagar i Dalslands verksamhetsledare Victor Estby. Roslund är ju en prisad och älskad kvalitetsförfattare som når en bred läsekrets i Sverige och utomlands. Dessutom har flera av hans böcker filmatiserats och är populära på biografer och strömningstjänster. Han har dessutom framträtt på våra Bokdagar på sommaren tidigare och hans nya Hoffman-Grens-bok kommer ut bara dagarna innan hans besök i Dalsland.

Anders Roslund startade SVT:s Kulturnyheterna och har publicerat tretton kriminalromaner. Han har tilldelats International Dagger för bästa europeiska krim, Konomyspriset för bästa asiatiska krim, Glasnyckeln för bästa nordiska krim, priset för Bästa svenska kriminalroman och ges ut på 36 språk.
Flera av hans böcker har filmatiserats. Det är andra gången han medverkar vid Bokdagar i Dalslands evenemang.
Hans nya bok, ”100 procent”, ges ut bara tre dagar innan hans framträdande i Dalsland.
Evenemanget är ett samarbete mellan Bokdagar i Dalsland, Dalslands folkhögskola, Färgelanda bibliotek, Färgelanda kommun och Studieförbundet Vuxenskolan Väst.
Kl 18 serveras soppmåltid inkl smör, bröd, ost, kaffe och kaka för 90:- på Dalslands folkhögskola. Soppmåltiden förbokas på e-post: dalslands.folkhogskola@vgregion.se eller tel 0528-75880 senast 10 oktober.
Kl 19 Anders Roslund berättar om och läser ur sin nyutkomna spänningsroman ”100 procent – En Hoffmann-Grens-thriller”. Signering vid Åmåls bokhandels bokbord efter författarens framträdande ingår. Kvällen slutar cirka kl 21.
Ställ gärna frågor till författaren!
Fri entré!