Bokdagar i Dalsland och Forum för poesi och prosa presenterar: Författarkväll med Johannes Anyuru och Quynh Tran på Åmåls stadshotell. Finlandssvenska debutanten Tran har mottagit flera priser, bland andra prestigefulla årets Borås Tidnings Debutantpris. Romanen Skugga och svalka, som han framträder med här, är en formidabel succé. Även Anyurus författarskap har belönats med en lång rad utmärkelser – exempelvis Augustpriset 2017. Han är aktuell med första romanen sedan Augustutmärkelsen, nyutkomna Ixelles, som han kommer att berätta om och läsa ur under författarkvällen i Åmål.

Quynh Tran är född 1989, uppvuxen i Jakobstad och numera bosatt i Malmö. Han är utbildad på Biskops-Arnös författarskola och jobbar som psykolog. Har tilldelats Svenska Yles Litteraturpris, Runebergspriset och Borås Tidnings debutantpris 2022 för sin roman Skugga och svalka.

Johannes Anyuru debuterade 2003 med diktsamlingen Det är bara gudarna som är nya. Därefter följde diktsamlingarna Omega och Städerna inuti Hall. 2010 romandebuterade han med Skulle jag dö under andra himlar. Nästa roman, En storm kom från paradiset, som kom 2012, innebar hans internationella genombrott. Boken har hittills översatts till franska, tyska, engelska, norska, danska, finska och holländska. För boken tilldelades han Svenska Dagbladets litteraturpris, nominerades till Augustpriset och Nordiska rådets litteraturpris samt tilldelades Ivar Lo-Johanssons personliga pris.

Även hans roman De kommer att drunkna i sina mödrars tårar (2017) blev en stor kritiker- och försäljningssuccé, översatts till många språk och belönats med flera tunga utmärkelser, bland annat Augustpriset 2017 för Årets svenska skönlitterära bok.

Evenemanget är ett samarbete mellan Forum för poesi och prosa, Bokdagar i Dalsland och Åmåls stadshotell.

Kl 18 serveras soppmåltid på Åmåls stadshotell.

Kl 19 Quynh Tran berättar om och läser ur sin aktuella debutroman ”Skugga och svalka”. Därefter framträder Johannes Anyuru med sin aktuella roman ”Ixelles”, på Åmåls stadshotell. Paus och signeringar efter författarnas framträdanden ingår. Kvällen slutar cirka kl 21.

Ställ gärna frågor till författarna!

Förköp via Tickster.com, Bengtsfors bokhandel eller Åmåls bokhandel. Biljetter kan även köpas på plats kontant eller med swish, men för att vara säker på att få tag på en biljett är det säkrast att förköpa.