Karin Jensen och Leif Jensen fyndar i Nordiska Litteraturhusets antikvariat.
Foto: Anne Bengtsson

Vår nya satsning på öppet hus i vårt Nordiska Litteraturhus i Åmål blev en succé. Strålande sol och dörrar vidöppna mot gatan välkomnade de Åmålsbor som i lördags, 19 mars, passerade igenom Nordiska Litteraturhuset den första Öppet hus-dagen för 2022. Under tre timmar gick totalt 53 personer på upptäcktsfärd i huset och bland antikvariatets böcker.

Några besökare hade speciella önskemål och var imponerande av bredden i vår fem rum stora boksamling, medan andra botaniserade i hyllorna och gjorde överraskande fynd. ”Det här huset är en guldgruva”, sa en besökare.Vi hade även nordiska besökare. Norge representerades av en barnboksförfattare och två blivande lärare, som köpte svenska barnböcker att använda i undervisningen.

Många dröjde sig kvar, drack kaffe, pratade med andra besökare och gick ännu en runda, påhejade av volontärerna, som gladde sig åt att få visa det fina Litteraturhuset och att få berätta om Litteraturföreningens verksamhet. Föreningen fick också en ny medlem.

Vi är så glada att efter ett längre uppehåll nu återigen kunna bjuda in besökare i huset. Man kommer att kunna besöka oss en lördag i månaden: Lördag 23 april kl 11-14 (då det också är marknad i Åmål). Lördag 21 maj kl 11-14 och Lördag 18 juni kl 11-14. Vi kommer att ha öppet hus-evenemang en gång i månaden under hösten, från och med augusti.

Volontärer som ordnade dagen: Anne Bengtsson, Barbro Bäcker, Ingrid Gregertsen och Ulla Linge.

Text: Ingrid Gregertsen och Anne Bengtsson