Bokdagar i Dalsland och Forum för poesi och prosa presenterar: Författarkväll med Elin Cullhed och Victoria Everbrand på Dalslands Skafferi i Åmål.

Victoria Everbrand är lärare född och bosatt i Göteborg. Hon har just kommit med sin debutbok, ”Härifrån”, som utspelar sig i en liten bruksort med nedlagd fabrik.

Här lever femtonåriga killen Ozzie med sin mormor i fattigdom och utanförskap. Hit kommer Göteborgstjejen Hanna i jakt på pappan som försvann i hennes barndom. Ozzie och Hanna finner varandra och blir vänner. Det är en roman om att växa upp och vilja fly. Om att längta bort från ärvda synder och att söka efter sina rötter. Om en sommar då allt ställs på sin spets.

Elin Cullhed är huvudlärare på Folkuniversitetets Skrivarlinjen. Hon har tidigare arbetat som kulturjournalist för bland annat Upsala Nya Tidning och debuterade 2016 med romanen ”Gudarna”. 2021 kom ”Eufori”, en litterär fantasi över Sylvia Plaths sista levnadsår. Boken fick lovord av kritikerna.

”Elin Cullheds Eufori är hänförande”, skrev Aftonbladet och Svenska Dagbladet: ”…en underbar bekantskap.”

I höstas belönades den även med Augustpriset för årets svenska skönlitterära bok.

Evenemanget är ett samarbete mellan Forum för poesi och prosa, Bokdagar i Dalsland, Dalslands Skafferi och Dalsland Outdoors.
Kl 18 serveras soppa på Restaurang Dalslands Skafferi.
Kl 19 Victoria Everbrand berättar om och läser ur sin aktuella debutroman ”Härifrån”. Därefter framträder Elin Cullhed och berättar om och läser ur sin Augustprisade roman ”Eufori”, på Dalslands Skafferi. Paus och signeringar efter författarnas framträdanden ingår. Kvällen slutar cirka kl 21. Ställ gärna frågor till författarna! Förköp via Tickster.com, Bengtsfors bokhandel eller Åmåls bokhandel. Biljetter kan även köpas på plats kontant, med kort eller swish, men för att vara säker på att få tag på en biljett är det säkrast att förköpa. OBS! Begränsat antal platser. Kom i tid!


Victoria Everbrands ”Härifrån” och Elin Cullheds ”Eufori” går förstås även att skaffa signerad vid författarkvällen på Dalslands Skafferi.