Snöstorm och bister kyla fick många att stanna hemma på Nobeldagen, men gamla och nya volontärer på plats hade inte korkat upp cider och ställt fram pepparkakor förgäves när Bokdagar i Dalsland höll sitt traditionella öppet hus med Nobelquiz.

När pandemirestriktionerna lättat har vi kunnat hålla öppet igen i vårt Nordiska Litteraturhus i Åmål. Öppet hus-kvällen på Ljusfesten i september blev en succé – med rekordmånga 102 besökare och lika många sålda antikvariska böcker. Många efterfrågade fler tillfällen att besöka Litteraturhuset och vårt antikvariat. Enligt den populära traditionen på Nobeldagen 10 december höll vi öppet. Som vanligt blev det två adventsmysiga öppet hus-timmar mellan kl 16 och 18, med Nobelquiz, där besökare kunde vinna biljetter till Bokdagar i Dalsland 2022. Snöstorm och bister kyla fick många att stanna hemma, men gamla och nya volontärer på plats hade inte korkat upp cider och ställt fram pepparkakor förgäves.

Åmålsbon Eva Storåkern trotsade vädret och fyndade i vårt fem rum stora och alltmer välfyllda antikvariat. Hon fick benägen assistans av vår volontär Agneta Gip med swishuppgifter när det var dags att betala.

Nu ser vi tyvärr att smittspridningen tar fart i Sverige och Dalsland igen och restriktionerna blir förstås strängare, men så fort vi kan kommer vi att hålla öppet igen. Vi vet att suget efter att besöka vårt hus och botanisera bland alla böcker är stort. Vilket vi är väldigt glada för.

 

Foto: Niklas Eriksson/Ingemar Media