Som tidigare meddelats blir 2021 ett maffigt Bokdagarår: I slutet av juli blir det en utökad Bokdagar i Dalsland-festival med två extra dagar och evenemang på den dalsländska landsbygden. Nu släpper vi de första författarnamnen: Suad Ali, José Figueroa och Göran Greider.

Suad Ali. Foto Kajsa Göransson

Suad Ali är statsvetare som arbetat med migrationsfrågor på FN:s flyktingorgan UNHCR, Utrikesdepartementet och Migrationsverket. Hon gjorde ett mycket uppskattat sommarprat 2018 och är aktuell med romanen Dina händer var fulla av liv.

Göran Greider. Foto Anna Drvnik

Till Bokdagarna kommer också författaren, journalisten och debattören Göran Greider, som är aktuell med sin dokumentärroman om Dan Andersson och Märta Larssons kärlekshistoria: Hon vars hjärta var som mitt, som Greider framträder med på Not Quite i Fengersfors. Där kommer han också samtala med fotografen José Figueroa om dennes fotobok Från Kiruna till Trelleborg som Greider skrivit förordet till.

José Figueroa. Foto José Figueroa.
José Figueroas bok ”Från Kiruna till Trelleborg.”