Bokdagar i Dalslands Victor Estby fick vara först att samtala med tvåfaldiga Augustvinnaren Jessica Schiefauer om hennes nya roman. Foto Basel Khalas

Samtalet mellan tvåfaldiga Augustpristagaren Jessica Schiefauer och Bokdagar i Dalslands verksamhetsledare Victor Estby på Steneby bibliotek i Dals Långed på torsdagskvällen 8 oktober hade på måndagseftermiddagen passerat 500 visningar på Facebook och Youtube. Dalsland var också först med både samtal kring och signering av boken, som ännu inte släppts formellt.

Det var första gången Jessica Schiefauer höll i sin första roman riktad till vuxna läsare: Bärarna. Dessutom var det första gången hon samtalade om boken inför publik och första gången hon signerade den. Boken har nämligen officiellt släppdatum först 14 oktober.

Vid författarkvällen i Steneby bibliotek fick Jessica Schiefauer hålla i sin nya bok för första gången. Foto Basel Khalas

Författarkvällen – ett samarbete mellan Bokdagar i Dalsland, Forum för poesi och prosa och Steneby bibliotek, med stöd från Mötesplats Steneby, Bengtsfors kommun och Studieförbundet Vuxenskolan – var höstens näst sista i Dalsland. Samtalet kretsade både kring Schiefauers mångbelönade författarskap och den nya boken, som är resultatet av ett tioårigt arbete och sprunget ur tankar kring författarens eget föräldraskap, egna graviditet och förlossning.

Bland tittarna fanns besökarna på närbelägna Kafé Schuckert i Dals Långed, där ett tiotal personer fikade och såg samtalet på storbildsskärm. Efteråt besökte Jessica Schiefauer kaféet och signerade boken. Lena Grönlund och Helena Noréen, båda aktiva i Dalslands Litteraturförening och kaféansvariga för kvällen, hoppas att det här ska bli starten för en ny bokcirkel med anknytning till Bokdagar i Dalslands kommande litteraturevenemang i trakten. På plats fanns även Bengtsfors Bokhandels Marie Leander och sålde signeringsböcker.

Jessica Schiefauer signerar sin kommande roman på Kafé Schuckert i Dals Långed.
Foto Basel Khalas