Redan nu är författarkvällen med Jack Hildén, Anne Swärd och Yukiko Duke på First Hotel Bengtsfors uppe i totalt 1600 visningar på Facebook och Youtube. Foto: Basel Khalas

Höstens allra första författarkväll i Forum för poesi och prosas författarkvällsturnéer i Västra Götaland ägde rum hos Bokdagar i Dalsland på First Hotel Bengtsfors i torsdags, 3 september. Kvällen blev mycket lyckad med ett nästan timmes långt samtal mellan författaren och kritikern Jack Hildén och författaren och ledamoten i Svenska Akademien, Anne Swärd och samtalsdelaren Yukiko Duke. Där författarna berättade om och läste ur sina aktuella romaner. Kvällen, som är den första av Bokdagars författarkvällar för decenniet, slog publikrekord: Hittills 1600 visningar totalt på Youtube och Facebook.

Det var även premiär för livesändning av författarkvällar för Forum för poesi och prosa och Bokdagar i Dalsland. Spännande, glatt, trevligt och generöst samtal mellan Anne Swärd, Jack Hildén och Yukiko Duke om Hildéns och Swärds författarskap och aktuella romaner ”Många gånger i regn” och ”Jackie”.

-Det är så glädjande att se att litteratursuget och intresset för bra samtal om skrivande och böcker är så stort trots pandemin och att vi ännu inte haft möjlighet att bjuda in vår publik på plats, säger Bokdagar i Dalslands verksamhetsledare Victor Estby. Så roligt att författare och samtalsledare av så hög klass vill komma till Dalsland och samtala också.

Han fortsätter:

-I sändningen berättar också Anne Swärd, som aldrig tidigare varit i Dalsland eller besökt Bokdagars evenemang, att vår verksamhet är känd i litterära kretsar över hela landet och att detsamma gäller vår engagerade publik. Det är ju väldigt hedrande. Och att vi haft så många visningar av samtalet visar ju att publiken är engagerad även framför telefoner, datorer och surfplattor när inga andra möjligheter finns. Jag är så stolt över vår fina publik!

Foto: Basel Khalas