Kalle Lind på författarkvällen i Tingshuset i Mellerud 10 september 2020. I samtal om Linds aktuella biografi om Hasse Alfredson med Bokdagar i Dalslands Victor Estby. Foto Basel Khalas

I och med torsdagens författarkväll fortsatte Bokdagar i Dalsland att via livesändningar på Facebook och Youtube nå en allt större publik. Idag, måndag, har samtalet mellan den kulturella mångsysslaren Kalle Lind och Bokdagar i Dalslands Victor Estby – där de pratar om Linds aktuella biografi om Hasse Alfredson – hittills visats över 2600 gånger. Vilket är den enskilt högsta siffran för någon av Bokdagars författarsamtalssändningar sedan starten för livesändningarna under den digitala Bokdagar i Dalsland-festivalen i juli.

-Det blev ett roligt samtal, säger Victor Estby. Lika roligt är det att publiken också verkar tycka det. Det ställdes många frågor i chatten och vi hann tyvärr inte svara på alla trots att sändningen varade längre än de tidigare vi har haft. Kalle Lind har mycket spännande och underhållande att berätta och det kändes som att vi hade kunnat hålla på en timme till utan problem.

I sändningen framkommer en hel del – även för insatta och frälsta – nya insikter i den likaledes kulturella mångsysslaren Hasse Alfredsons konstnärskap som inblickar i hans person.

-Både jag och tittarna lärde oss en hel del. Kalle Lind är en folkbildare i ordets allra bästa – och roligaste – betydelse, säger Victor Estby.

Han fortsätter:

-Egentligen är visningssiffrorna lågt räknade, eftersom vi vet att många tittar två och två och ibland ännu fler framför samma skärm. Skojigt är det också att vi når en delvis ny publik – både i Dalslandstrakterna och över hela Sverige och i Norden. Vi hoppas att många som aldrig varit i Dalsland även i verkligheten ska besöka vårt vackra landskap efter att ha upplevt våra sändningar.

Samtalet går, liksom övriga tidigare, att titta på även i efterhand på Youtube och Facebook.