Bokdagar i Dalsland inleder höstsäsongens Forum för Poesi och Prosa-program. Det sker genom digital författarkväll från First Hotel Bengstfors torsdagen den 3 september. Bokdagar i Dalsland och Forum för poesi och prosa presenterar två välkända författare vid höstens första författarkväll i Bengtsfors: Anne Swärd och Jack Hildén. Båda aktuella med nya romaner: Jackie och Många gånger i regn. Samtalsledare: Yukiko Duke.

”Evenemanget i Göteborg på onsdag är inställt. Istället sker säsongspremiären på torsdag i Bengtsfors, och här på Facebook, i regi av vår fantastiska samarrangör Bokdagar i Dalsland!” skriver Forum för Poesi och prosa på sin Facebooksida.

-Det här är stort! säger Bokdagar i Dalslands Victor Estby. Mycket hedrande och roligt att få förtroendet. Det här blir en litterär fest!

Anne Swärd debuterade 2003 med Polarsommar, för vilken hon nominerades till Augustpriset. Denna följdes av romanerna Kvicksand (2006), belönad med Mare Kandre-priset, och Till sista andetaget (2010), belönad med Hjalmar Söderbergs Helgapriset. 2017 utkom den kritikerhyllade Vera, denna följdes 2020 av den uppmärksammade romanen Jackie. Anne Swärd är översatt till mer än tjugo språk, däribland engelska, ryska och persiska. 2019 valdes hon in som ledamot i Svenska Akademien.

Jack Hildén är författare och skriver regelbundet på Aftonbladet Kultur. Han debuterade 2014 med romanen Vi, vi vaktmästare som följdes upp av den kritikerhyllade God och opåverkad (2017). Därefter har han gett ut uppmärksammade diktboken Laddet och är aktuell med alldeles nyutkomna romanen Många gånger i regn.

Sändningens längd ca 1 tim.

Allt upplagt och planerat för att Bokdagarpubliken ska känna igen sig så mycket som möjligt och för att minska smittspridningen. Därför livesänds författarsamtalet utan publik på plats.
Samtalet livesänds via Bokdagar i Dalslands Facebook- och Youtubesidor. Båda går att nå via hemsidan: www.bokdagaridalsland.se.
Ställ frågor till författarna direkt under sändningen!
Författarnas böcker går att köpa via Åmåls och Bengtsfors bokhandel. Smittsäkra signeringar efter samtalen.
Författarkvällarna är ett samarbete mellan Bokdagar i Dalsland, Författarcentrum Väst, Bengtsfors kommun, Studieförbundet Vuxenskolan, Ingemar Media, Ljudmakaren och First Hotel Bengtsfors.

Med reservation för eventuella ändringar.

Gillar du oss? Vi tar tacksamt emot bidrag för att kunna fortsätta bjuda på Bokdagar i Dalsland. Bg: 5267-3282. Swish: 123 369 90 14

Forum för poesi och prosa är en regional uppläsningsscen, en av Sveriges största, som drivs av Författarcentrum Väst. Bokdagar i Dalsland har i Åmål medverkat femton år i turnéerna som sker vår och höst i Göteborg och på olika orter. Från och med 2019 finns även Bengtsfors kommun med som stadig Forum för Poesi och Prosa-kommun genom Bokdagar i Dalslands arrangemang.