Digital författarkväll från Steneby bibliotek i Dals Långed torsdagen den 8 oktober. Bokdagar i Dalsland och Forum för poesi och prosa presenterar en välkänd författare och tvåfaldig Augustvinnare vid höstens tredje författarkväll i Dalsland: Jessica Schiefauer.

Jessica Schiefauer är född och uppvuxen i Kungälv. Vid sidan om författarskapet arbetar Jessica med kurser i språk och skrivande.

Debutromanen ”Om du var jag” (2009) fick ett varmt mottagande. Med Augustprisvinnaren ”Pojkarna” (2011) etablerade sig Schiefauer som en av våra absolut mest intressanta skönlitterära ungdomsboksförfattare. Romanen nominerades även till Nordiska Rådets Pris 2013, fick Stora Ljudbokspriset och blev 2015 film i regi av Alexandra-Therese Keining. Den har flera gånger dramatiserats för teatern.

Även romanen ”När hundarna kommer” (2015) tilldelades Augustpriset, liksom Stora Ljudbokspriset och Spårhunden för årets bästa barn- och undomsdeckare.

”I gränslandet mellan ung och vuxen läsning befinner sig detta mästerverk av Augustprisade Jessica Schiefauer” Erika Hallhagen, Svenska Dagbladet

”Det gör ont, det är vackert och det är viktigt. Storartad läsning” Pia Huss, Dagens Nyheter

”Bärarna”, som har officiellt släppdatum 12 oktober, är Jessica Schiefauers första roman för vuxna läsare. Här skildras en värld där en smitta har härjat i många decennier, en smitta som har tvingat män och kvinnor att leva åtskilda. Kvinnorna styr, men ordningen har börjat ifrågasättas och när huvudpersonen Nikki blir gravid förändras villkoren radikalt.

Jessica Schiefauer har tidigare framträtt på en av Bokdagar i Dalslands författarkvällar 2014 på Café XO i Åmål. Hon har även mött elever på Bengtsgården i Bengtsfors i samband med den författarkvällen.

Hon samtalar på författarkvällen på Steneby bibliotek 8 oktober med Bokdagar i Dalslands verksamhetsledare Victor Estby. Allt upplagt och planerat för att Bokdagarpubliken ska känna igen sig så mycket som möjligt och för att minska smittspridningen. Därför livesänds författarsamtalet utan publik på plats. Samtalet livesänds via Bokdagar i Dalslands Facebook- och Youtubesidor. Båda går att nå via hemsidan: www.bokdagaridalsland.se.

Ställ frågor till Jessica Schiefauer direkt under sändningen! ”Bärarna” köper du via din lokala bokhandel. Författarkvällen är ett samarbete mellan Bokdagar i Dalsland, Författarcentrum Väst, Mötesplats Steneby, Bengtsfors kommun, Studieförbundet Vuxenskolan, Ingemar Media, Ljudmakaren och Steneby bibliotek.

Med reservation för eventuella ändringar.

OBS! Kafé Schuckert i Dals Långed kommer att hålla öppet under kvällen 8 oktober och visa den livesända författarkvällen på storbild. För kontakt kring detta: Lena Grönlund, 070-683 38 89, lngrnlnd@gmail.com

Gillar du oss? Vi tar tacksamt emot bidrag för att kunna fortsätta bjuda på Bokdagar i Dalsland. Bg: 5267-3282. Swish: 123 369 90 14.