Bokdagar i Dalsland och Dalslands Litteraturförening tvingas ställa in sin medverkan i Bokmål i Åmål i april. Men uppmanar folk att fortsätta handla hos övriga medverkande i projektet.

Vi på Bokdagar i Dalsland och Dalslands Litteraturförening har beslutat att vi tyvärr inte kan fortsätta hålla våra öppet hus-evenemang på tisdagar i april. Folkhälsomyndighetens och Västra Götaland-regionens hårdare restriktioner vad gäller smittspridning gör det omöjligt för oss fortsätta hålla öppet i april. Vi måste bland annat värna om våra volontärer – och förstås till att minska smittspridningen.

-Jag är så ledsen för detta, men vi kan förstås inte göra på annat sätt i rådande läge, säger Bokdagar i Dalslands och Dalslands Litteraturförenings verksamhetsledare Victor Estby. Idén var vår och handlade om att – förutom att sprida litteratur och böcker från vårt stora antikvariat och öppna vårt hus ännu mer för Åmålsbor och Åmålsbesökare – se hur vi kunde bidra och försöka stötta lokala bokhandeln och lokala caféer och restauranger i denna kris. Därför vill vi uppmana alla att fortsätta handla hos Åmåls Bokhandel, Marielles Kök & Café, Åmåls stadshotell, Restaurang Kupén, Flickans Wienerkonditori och Restaurang Solsidan. Bokmål i Åmål fortsätter trots att vi inte kan hålla öppet!

I början av maj sätter Bokdagar i Dalsland och Dalslands Litteraturförening åter upp sina populära bokskåp för säsongen. Nya skåp kommer att sättas upp i år. Mer information om detta kommer längre fram.

-Vi fortsätter att sprida litteratur på de sätt vi kan, säger Victor Estby.