Vi är stolta och glada att kunna meddela att folkkära författaren och radiojournalisten Morgan Larsson framträder på Bokdagar i Dalslands välbesökta, traditionella författarfrukost på Restaurang Kupéns uteservering på lördagsmorgonen 25 juli. Han kommer då bland annat att berätta om sin aktuella roman Kistbyggarna.

Morgan Larsson framträder vid Bokdagar i Dalslands traditionella författarfrukost 25 juli. © Fotograf Anna-Lena Ahlström

Morgan Larsson återvänder till Bokdagar i Dalsland efter åtta år. 2012 gjorde han stor succé på Bokdagarna med sin dråpliga, delvis självbiografiska bok Radhusdisco om uppväxten i Trollhättan. Många känner igen Morgan Larssons röst från radion, där han lett många populära program på P3 och P4. Nu håller han i populära Söndagsmorgan i P4.

På Restaurang Kupéns utomhusscen kommer han att berätta om sin aktuella bok Kistbyggarna, en varm och humoristisk roman om en grupp människor som när de påminns om döden tvingas fråga sig själva vad de egentligen lever för.

Om den skrev Bohuslänningen: ”Morgan Larssons språk känns igen från radion, och det är en prosa som är både lättsam och flytande i en berättelse som kanske passat bra på vita duken med tanke på den filmiska berättarröst som han har. Oundvikligen blir det emotionellt när genren är feelgood och temat är döden. Och visst blir jag berörd…”

Tidigare tillkännagivna medverkande till Bokdagar i Dalsland i Åmål 24-25 juli är: Anna-Karin Palm, Martin Schibbye, Saga Becker, Peter Mohlin & Peter Nyström, Augustin Erba och Gunnel Carlson.

Biljetter till årets Bokdagar i Dalsland kan köpas på Ticketmaster.

Som vi meddelat tidigare: Vi planerar att genomföra sommarens Bokdagar i Dalsland i Åmål 24-25 juli som tänkt. Vi följer självklart utvecklingen noga och vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens, regeringens och riksdagens rekommendationer och riktlinjer. Måste vi ändra, ställa in, skjuta upp, gör vi förstås det.