Författarkväll på Åmåls stadshotell torsdagen den 5 mars. Bokdagar i Dalsland och Forum för poesi och prosa presenterar två välkända författare vid årtiondets andra författarkväll i Åmål: Kulturskribenten, essäisten och romanförfattaren Helena Granström och Augustprisvinnaren Patrik Svensson. Båda aktuella med nya böcker: Betydelsen av kärlek och Ålevangeliet.

Helena Granström har som såväl skribent som författare gjort sig känd som en civilisations- och systemkritisk röst, som bland annat resonerat ifrågasättande om teknikens inverkan på vårt samhälle eller vår allmänna syn på relationen mellan barn och förälder. Under våren utkommer hon med Betydelsen av kärlek, en djärv och lekfull roman som bland annat ställer frågan om det verkligen är möjligt för två människor att nå fram till varandra.

Patrik Svensson arbetar som kulturjournalist på Sydsvenskan. Hans debutbok, Ålevangeliet, belönades med Augustpriset 2019 för årets bästa fackbok. Boken handlar om världens mest gåtfulla fisk, som har gett upphov till sitt eget mysterium inom naturvetenskapen: ålfrågan. Men det är också en bok om hur ålen förde författaren och hans far närmare varandra.

Föreställningens längd ca 2 tim, inkl. paus.

Entré: 120 kr. För medlemmar i Dalslands Litteraturförening 80 kr.
Ej förköp, kontant eller swish i entré, begränsat antal platser!

Mellan kl 18.00 och 19.00 serveras en soppmåltid på Åmåls stadshotell för 80:-.

Med reservation för eventuella ändringar.

Författarkvällarna arrangeras av Bokdagar i Dalsland, Författarcentrum Väst, i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Väst och Åmåls stadshotell.