Vi är mycket nöjda och glada över att som tredje författarpar till Bokdagarna 24-25 juli kunna välkomna tillbaka romanförfattaren och DN-redaktören Augustin Erba och att få hälsa folkkära författaren och trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson välkommen till oss för första gången! Erba, som slog igenom stort som författare med uppväxtskildringen Blodsbunden gjorde stor succé på Bokdagarna 2017 och är nu aktuell med hyllade romanen Snöstorm. Carlson är för de flesta känd från TV-programmen Gröna rum, Gokväll och Trädgårdskampen och har gett ut stort antal böcker om trädgårdsskapandets konst.

Augustin Erba. Foto: Sara Mac Key

En av de mest uppskattade framträdandena på Bokdagarna 2017 var Augustin Erbas, med sin då aktuella starka självbiografiska roman Blodsbunden. Han har sedan dess blivit redaktör på DN och där skrivit många uppmärksammade texter. Nu är han aktuell med romanen Snöstorm, som hyllats av kritiker. Bland annat skrev Svenska Dagbladet:

”Snöstorm är en roman som förlitar sig på just romanens kraft, på att skapa en värld för läsaren att träda in i; en annan än den utanför boken. En lisa för själen i vår autofiktiva era …”

Och Aftonbladet: ”…skriva kan han. Och det är riktig flyhänt litteratur där både miljöer och karaktärer väcks till liv.”

Han har arbetat på TV och Sveriges Radio. Medverkat i antologierna Uppdrag: Pappa och Uppdrag: Familj. Var en av undertecknarna till Pappamanifestet som ifrågasatte varför män skaffade barn – om de inte valde att tillbringa tid med dem. 2009 kom hans debutroman Ensamhetens broar. För nästa roman, Blods­bunden, tilldelades han De Nios pris. 2017 medverkade han i Novellix utgivning med novellen Hiwa.

Gunnel Carlson är trädgårdsjournalist och författare. Känd som programledare för TV-programmet Gröna rum. Hon är också initiativtagare till Tusen Trädgårdar, ett arrangemang, en dag, som äger rum vartannat år tillsammans med engagerade trädgårdsentusiaster i hela landet. Tusen Trädgårdar fyller tio år 2020. Hon föreläser, medverkar i SVT:s Go’ kväll och har medverkat i SVT:s Trädgårdskampen och ansvarar för sidan Trädgårdsriket.

Gunnel Carlsson. Foto: Pernilla Bergdahl

Tidigare tillkännagivna medverkande till Bokdagar i Dalsland i Åmål 24-25 juli är: Anna-Karin Palm, Martin Schibbye, Saga Becker, Peter Mohlin & Peter Nyström.

Biljetter till årets Bokdagar i Dalsland kan köpas på Ticketmaster.