Vi är mycket stolta över att som andra författarpar kunna hälsa historiska Guldbaggevinnaren tillika debuterande romanförfattaren Saga Becker och debuterande Åmålsförfattarduon Peter Mohlin & Peter Nyström (som i sig ju är ett författarpar) välkomna till Bokdagarna 24-25 juli! Becker tog som första transperson någonsin emot en guldbagge 2015 och debuterade hösten 2019 som romanförfattare med ”Våra tungor smakar våld”. Mohlin & Nyström kommer i vår med sin psykologiska spänningsdebutroman ”Det sista livet”.

Saga Becker. Foto: Magnus Ragnvid

Författaren, skådespelaren och transaktivisten Saga Becker, belönades med Guldbaggen 2015 för sin roll i filmen ”Nånting måste gå sönder” och blev därmed första öppet transidentifierade person att både nomineras och vinna priset. Hon nominerades även till Rising Star Award vid Stockholms filmfestival 2014.

Saga Becker har även skrivit boken ”Sommarnatt – Feministisk erotik” och är medförfattare till barnboken ”Vi är världen” tillsammans med Malin Nilsson.

2015 var Becker en av årets sommarpratare i Sommar i P1. Samma år var hon även en av Sommarpratarna i SVT.

2016 var Becker med i Sveriges Televisions serie ”Tjejer som oss”, i vilken fem transtjejer berättar om sina liv.

 ”Våra tungor smakar våld” är hennes debutroman som i stora delar speglar en självupplevd verklighet och har fått fina recensioner.

Så här skriver förlaget Leopard om debutromanen: ”Saga befinner sig i ett gränsland. Utan tilltro till sin egen existens står hon till förfogande för andras lustar. Det är en lömsk trygghet där kroppen är vapen och skådeplats; männen brottslingar och beskyddare. När Vincent kommer in i hennes liv ställs en dörr på glänt. Han ser henne. Och i Saga väcks en längtan. Kanske är världen en plats även för sådana som hon.

En hudlös relation tar sin början och blir startskott för en kamp på liv och död. Men går det att förändras i en värld som förblir densamma?

På lyrisk prosa spänner Saga Beckers debutroman mellan passionerad kärleksförklaring och våldsamt ramaskri. Den här boken tar sikte på hjärtat.”

Författarparet Peter Nyström och Peter Mohlin, båda uppväxta i Åmål, kommer med en serie spänningsromaner på Norstedts förlag. Första boken, ”Det sista livet”, kommer ut i april 2020. Nästa bok 2021. ”Det sista livet” är redan såld till flera länder: Tjeckien, Israel, Finland, Norge, Tyskland, Ungern, Italien, Polen och Nederländerna. I Svensk Bokhandels vårkatalog berättar de att de skrev sin första deckare tillsammans på Södra skolan i Åmål, när de gick i fjärde klass. Mohlin har en bakgrund som journalist och Nyström jobbar som manusförfattare och regissör.

Peter Mohlin & Peter Nyström. Foto: Magnus Liam Karlsson

Tidigare tillkännagivna medverkande till Bokdagar i Dalsland i Åmål 24-25 juli är: Anna-Karin Palm och Martin Schibbye.

Biljetter till årets Bokdagar i Dalsland kan köpas på Ticketmaster.