Författarkväll på Åmåls stadshotell torsdagen den 7 november. Bokdagar i Dalsland och Forum för poesi och prosa presenterar två välkända författare vid årets sista författarkväll i Åmål: Pia Hagmar och Marit Kapla. Båda aktuella med nya böcker: Marit Kapla med uppmärksammade och hyllade debuten Osebol, som är nominerad till Augustpriset. Vi firar också populära, prisade Dalslandsförfattaren Pia Hagmars första vuxenroman på sju år, Kunde varit vi, som utspelar sig i Dalsland och har officiellt Dalslandssläpp den här kvällen.

Pia Hagmar är författare. Hon har gett ut ett femtiotal böcker, bland andra de älskade serierna om Klara och Dalslandsdeckarna. En av Klara-böckerna, Klaras vintersorg, har filmatiserats. Hon är en av landets mest utlånade författare på biblioteken. 2012 debuterade hon som vuxenboksförfattare med romanen Du och jag och vi och nu är hon aktuell med sin andra vuxenroman, den psykologiska thrillern Kunde varit vi, som har officiellt Dalslandssläpp vid författarkvällen 7 november. Hon har bland annat belönats med Dalslands Litteraturpris och Dalslandsmedaljen. 2018 mottog hon Vänersborgs kulturpris och hon sitter med i juryn för nyinstiftade Dalslands Sparbanks skrivarstipendium.

Marit Kapla är kulturjournalist och författare. Hon har arbetat på Filmkrönikan i SVT och på Nöjesguiden. Hon var 2007–2014 konstnärlig ledare för Göteborg Film Festival. Hon var 2009 en av fem medlemmar i juryn för sektionen Un certain regard vid filmfestivalen i Cannes. Hon är en av redaktörerna för tidskriften Ord & Bild. Aktuell med sin författardebut, omtalade och hyllade Osebol, en bok där de 42 vuxna invånarna i den lilla utflyttningsbyn i norra Värmland har intervjuats. I boken presenteras varje person med namn och ålder och får framföra sin berättelse i form av ett destillat av intervjun. Formatet får ett lyriskt uttryck och boken klassas som såväl poesi som ett exempel på en historisk intervju. De intervjuade personerna är i åldrarna 18 till 92 år. Osebol har bland annat jämförts med Stig Sjödins Sotfragment, Svetlana Aleksijevitjs reportageböcker och Linnea Axelssons Ædnan och är nominerad till årets Augustpris i skönlitterära klassen. Kapla är även aktuell med en föreställning kring Osebol som hon gör ihop med musikern Martin Hederos från Soundtrack of Our Lives.

Föreställningens längd ca 2 tim, inkl. paus.

Entré: 100 kr. För medlemmar i Dalslands Litteraturförening 60 kr.
Ej förköp, kontant eller swish i entré, begränsat antal platser!

Mellan kl 18.00 och 19.00 serveras en soppmåltid på Åmåls stadshotell för 75:-.

Med reservation för eventuella ändringar.

Författarkvällarna arrangeras av Bokdagar i Dalsland, Författarcentrum Väst och Åmåls kommun, i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Väst och Åmåls stadshotell.