Författarkväll på Åmåls stadshotell torsdagen den 10 oktober. Bokdagar i Dalsland presenterar två uppmärksammade författare vid höstens första författarkväll i Åmål: Ulf Karl Olov ”UKON” Nilsson och Karolina Ramqvist. Båda aktuella med kritikerrosade böcker, Röstautograferna respektive Björnkvinnan. Som bonus firar vi också Åmålsförfattaren Gunnar Källströms nya bok, Folkbiblioteket, som har officiellt släpp den här kvällen.

Ulf Karl Olov ”UKON” Nilsson är författare, psykolog, psykoterapeut, psykoanalytiker och översättare. Han har gett ut ett tjugotal böcker. Nu är han aktuell med essäsamlingen Röstautograferna. Hon har bland annat prisats av Göteborgs-Posten och Nöjesguiden och har nominerats till Augustpriset två gånger. Han skriver litteraturkritik i Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten, och sitter i redaktionen för tidskrifterna Glänta och Arche.

Karolina Ramqvist är journalist, manusförfattare och författare. Hon blev allmänt känd när hon som 21-åring publicerade ett brev från Ulf Lundell i antologin Fittstim. Ramqvist har skrivit romaner, noveller och essäer och översatts till flera språk. Hon har mottagit flera litterära priser, bland andra Tidningen Vi:s Litteraturpris och PO Enquists pris varit chefredaktör för tidskriften Arena och kritiker i Dagens Nyheter och har bland annat skrivit manus till Jane Magnussons prisbelönta kortfilm Cupcake.

Gunnar Källström är musiker, vissångare, bibliotekarie och författare, bosatt och verksam i Åmål. Han har gett ut nio skivor och tre böcker. För romanen Säg att du älskar mig, tre gånger nominerades han till Studieförbundet Vuxenskolans författarpris. Aktuell med kritikerrosade diktsamlingen Folkbiblioteket.

Föreställningens längd ca 2 tim, inkl. paus, plus Gunnar Källströms boksläpp, som avslutar kvällen och som man anmäler sig till separat.*

Entré: 100 kr. För medlemmar i Dalslands Litteraturförening 60 kr.
Ej förköp, kontant eller swish i entré, begränsat antal platser!

Mellan kl 18.00 och 19.00 serveras en soppmåltid på Åmåls stadshotell för 75:-.

Med reservation för eventuella ändringar.

Författarkvällarna arrangeras av Bokdagar i Dalsland, Författarcentrum Väst och Åmåls kommun, i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Väst och Åmåls stadshotell.

*Efter ordinarie program blir det litterär salong, musik och fest. Vi firar releasen av Gunnar Källströms nya bok, ”Folkbiblioteket”, och bjuder på ett glas bubbel och för den som vill finns följande lilla vickning: Tunnbrödssnittar med kallrökt lax och citroncreme och snittar med Prosciuttoskinka och färskost. Kavringsnittar med rökt renkött och pepperrotscreme samt ett veganskt alternativ: avocadoröra och höstens bästa grönsaker. Alltså fyra sorters snittar till det facila priset 119 kr. Anmäl matintresse till: gunnarkallstrom@hotmail.com senast den 1:a oktober.