Författarkväll på Upperud 9:9 i Upperud. Bokdagar i Dalsland presenterar en synnerligen uppmärksammad och prisad författare vid första författarkvällen i Upperud för hösten, som också är höstens första i Dalsland: Gunnar Wetterberg.

Gunnar Wetterberg är historiker och författare, ursprungligen diplomat. Han har varit ansvarig för Finansdepartementets långtidsutredningar 1992 och 1995, direktör i Kommunförbundet och samhällspolitisk chef på Saco. Han har tagit emot Hertig Karls pris för sin biografi om Axel Oxenstierna och Kunskapspriset 2008. Han blev hedersdoktor vid humanistiska fakulteten vid Lunds universitet 2009 och är ledamot av Kungl. Vetenskapsakademien och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien.

De flesta känner nog honom från TV-program som SVT:s Fråga Lund – och På Spåret, som han vann i våras tillsammans med Parisa Amiri.

I sin aktuella och mycket lästa och omtyckta bok ”Träd” skildrar Gunnar Wetterberg hur träden vandrat in, markens mysterier, samspelet mellan människan och skogen, skogens kluriga gubbar, de stormrika träpatronerna och skogsägarnas sammanslutningar. Han gräver i medeltidens sågkvarnar, massaindustrins genombrott och skogens framtid som kolsänka och oljeparentesens slut. I foton, kartor och målningar fångas det mesta, från flottningens vedermödor till trädens rofyllda skönhet.

Föreställningens längd ca 1 timme.

Entré: 100 kr. För medlemmar i Dalslands Litteraturförening: 60 kr.
Ej förköp, kontant eller swish i entré. Obs! Begränsat antal platser!

Mellan kl 18.00 och 19.00 serveras en soppmåltid på Upperud 9:9 för 100:-.

Med reservation för eventuella ändringar.

Författarkvällarna arrangeras av Bokdagar i Dalsland, i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Väst och Upperud 9:9.