15-åriga Linnea Axelsson från Åmål är den första mottagaren av Dalslands Sparbanks Skrivarstipendium för unga. Stipendiet, som delas ut för första gången och består av 5.000 kronor och ett diplom, får hon för sin insända novellett Baby Mine. Hon mottar stipendiet vid invigningen av årets Bokdagar i Dalsland, fredagen den 26 juli.

Linnea Axelsson är väldigt glad att erhålla stipendiet i den hårda konkurrensen.
Bild: Victor Estby, Bokdagar i Dalsland

Juryn har fått in bidrag från 22 unga skribenter 15-25 år gamla med Dalslandskoppling och vinnande stipendiat blev alltså 15-åriga Linnea Axelsson från Åmål med den insända novelletten ”Baby Mine”. Juryns motivering:

”Aldrig är väl det okända så nära som i mötet med döden. Från jordfästningen av en närstående till skogens suggestiva mystik leds vi, liksom huvudpersonen, in i det okända. Linnea briljerar i gestaltningen av en ung flicka som möter sina mardrömmar i en historia som är tät, krypande och har en oväntad twist på slutet. Man kan inte sluta läsa och när vändningen kommer så står håret på armarna rakt upp av spänning.”

Jury har varit: Anita K Alexanderson, Peter Bergting, Elisabeth Boquist, Gunilla Gustafsson och Pia Hagmar.

Pia Hagmar och Peter Bergting delar tillsammans med Dalslands Sparbanks representant Stefan Fritz ut stipendiet vid invigningen av årets Bokdagar i Kulturmagasinet i Åmål fredagen den 26 juli klockan 10.

För mer information:

Linnea Axelsson, linneaaxelssonamal@gmail.com, 072-328 17 51

Victor Estby, Bokdagar i Dalsland, victor@bokdagaridalsland.se, 070-347 61 74