Vi är mycket stolta över att som sista författarpar kunna hälsa Augustnominerade och kritiker- och läsarhyllade Karin Smirnoff och en av våra främsta TV-underhållare och folkkära författare Niklas Källner välkomna till Bokdagarna 25-27 juli! Källner medverkar även som presentatör och samtalsledare i Säffle och Åmål. I Åmål bildar han presentatörs- och samtalsteam med riksbekanta Tara Moshizi, som medverkat i ett otal litterära sammanhang på TV, radio och scen och på Bokdagar i Dalsland 2013.

”Vilket drömprogram!”, säger Bokdagar i Dalslands Victor Estby, som själv också leder två författarsamtal och fortsätter: ”Jag tycker att vi lyckats få till en makalöst stark och fin blandning med bredd, djup. Vem blir inte glad av att bara läsa namnen till årets Bokdagar? Tänk att sedan få möta de här författarna och deras verk i den vackraste, mest välkomnande miljö man kan tänka sig – och under tre dagar!”

Karin Smirnoff har tidigare arbetat bland annat som fotograf och journalist. Hon äger en trävarufirma och har varit karateinstruktör, jobbat inom restaurangbranschen, på Systembolaget med mera. Jag for ner till bror är hennes debutroman, som kom till under förra hösten vid Lunds författarskola och nominerades till Augustpriset. Den har rosats av såväl läsare som kritiker.

”Karin Smirnoffs debut är kaxig och förbannat bra… En våldsam men varm roman som kopplar greppet om läsaren”, skrev Svenska Dagbladet.
 

”Hon är en sällsynt berättarbegåvning med både bredd och skärpa… …Smirnoffs dialektalt rytmiska rakt-på-sak-språk får mig att sluka den både glödande och stenhårda berättelsen”, tyckte Aftonbladets recensent.

Till Bokdagarna kommer hon med färska uppföljaren Vi for upp med mor.

Karin Smirnoff.

Niklas Källner är journalisten som framför allt gjort sig känd som den sympatiska reportern i SVT:s tittarsuccé Skavlan. Därtill har han bland annat även axlat rollen som programledare för von Svenssons kläder och i samband med valet 2014 sändes hans humoristiska och tillika folkbildande väljarskola för SVT. Och bilen går bra? är hans andra bok.
Här delar Niklas Källner med sig av sina bästa tips på hur man fixar kallpratet – som faktiskt är ett viktigt kitt för goda relationer. Boken ger både konkret vägledning i olika vardagssituationer och bjussar på roliga anekdoter från såväl världspolitikens arena som sfi-klassrummet.
Intressanta historier kring människor och företeelser som alla har med kallprat att göra, blandas med intervjuer med olika yrkesgrupper, fakta, konkreta tips på hur man blir en bättre kallpratare och Niklas personliga reflektioner. Han debuterade 2015 med Tills man dör lever man.

Niklas Källner. Foto: Carl-Johan Paulin

Tara Moshizi är programledare, kulturjournalist och moderator. Hon har arbetat på Sveriges Radio och bland annat varit programledare för Frank och P3 Populär. Hon har suttit i nöjespanelen i SVT:s Gomorron Sverige och är bok- och filmtipsare i SVT:s Gokväll. Hon har varit reporter för Aftonbladet, varit nöjes- och kulturredaktör på tidningen City och skrivit för magasinen Bon och Elle. Hon har även bevakat musik för Aftonbladet under många år och flera gånger varit med och lett Nobelprisgalans TV-sändningar. 2013 medverkade hon som presentatör och samtalsledare på Bokdagar i Dalsland. I år presenterar hon författarna i Åmål tillsammans med Niklas Källner, hon samtalar även med Vigdis Hjorth och Karin Smirnoff på scenen.

Tara Moshizi.

Tidigare tillkännagivna medverkande till Bokdagar i Dalsland i Säffle 25 juli är: Sara Lövestam, Jonas von Essen, Fatima Bremmer, Hans Rosenfeldt, Susanna Alakoski och Mats Söderlund.
Tidigare tillkännagivna medverkande till Bokdagar i Dalsland i Åmål 26-27 juli är: Göran Everdahl, Malou von Sivers, Fatemeh Khavari och Annie Hellquist, Jens Liljestrand, Helena von Zweigbergk, Kent Werne, Vigdis Hjorth, Anna Tell, Jonas Jonasson, Lin Jansson och Sami Said.

Biljetter till årets Bokdagar i Säffle och Åmål kan börja köpas vecka 23.