Ny styrelseordförande, flera nya ledamöter och ny redaktör för Korpgluggen. Vi har fin energi i vår förening och så mycket spännande är det på gång i vår, sommar och höst.

Dalslands Litteraturförenings nya ordförande, bokhandlare Jürgen Picha.

Vid årsmötet i slutet av mars avgick vår mycket uppskattade ordförande Björn Skog. Styrelseordförande efter honom blev Åmåls välkända bokhandlare Jürgen Picha, som vi samarbetat med kring våra evenemang i stort sett sedan begynnelsen. Han har fått en flygande start och redan hunnit ha flera möten med aktiva inom vår förening och vi vet att han kommer att bli en ordförande vår förening behöver i de expansiva tider vi har och har framför oss. Med tillskotten Johan Abenius, VD för Dalslands Turist AB och Anders Lindgren, verksamhetsledare för Mötesplats Steneby, hoppas vi få fler idéer och kontakter. Anne Bengtsson är den fjärde nya ledamoten i styrelsen; hon har blivit en alltmer ovärderlig volontär vid våra evenemang och ser därutöver till att bokhyllor i vårt Nordiska Litteraturhus är snyggt skyltade, att våra stipendiater har tillgång till cykel och att samverkan med organisationer som Rädda Barnen fungerar förträffligt.

Vi hälsar även nya redaktören för Korpgluggen, Elisabeth Enger, välkommen. Hon kommer inte bara att avlasta vår verksamhetsledare Victor Estby så att han kan ägna sig mer åt att utveckla verksamheten. Med sin långa, gedigna bakgrund som journalist och redaktör har Elisabeth redan visat att hon kommer att ge tidningen en skjuts framåt.