De första namnen till sommarens Bokdagar i Dalsland 2019 är klara: journalisten och författaren Malou von Sivers, aktuell med romanen Olycksbarnet och Fatemeh Khavari, som ligger bakom organisationen Ung i Sverige och tillsammans med journalisten Annie Hellquist är aktuell med självbiografin Jag stannar till slutet.

Ingen av de tre har tidigare gästat Bokdagar i Dalsland.

von Sivers nya roman är den fristående fortsättningen på debutromanen Mitt hjärtas oro, som nominerades till Årets bok 2018. Hon är en av landets mest omtyckta programledare och TV-profiler, inte minst med programmet Malou efter tio i TV4. Olycksbarnet utgår från von Sivers egen familjehistoria och hennes Sommar i P1 2016, som blev årets mest uppmärksammade Sommarprogram.

Om Jag stannar till slutet skrev Upsala Nya Tidning bland annat: ”Det är både gripande, intressant och skrämmande”. Dagens Nyheter skrev: ”I Afghanistan säger en familjebekant att Khavari ska sikta mycket högre än sina vänner. Hon borde jämföra sig med ’Malala. Eller Obama.’ Det skulle nog inte förvåna någon läsare om Khavari en dag befann sig i samma sfärer som dessa fixstjärnor.”

-Vi är glada och stolta att välkomna dessa folkkära, engagerade och berörande berättare till oss och låta dem möta vår belästa och intresserade publik, säger Bokdagar i Dalslands verksamhetsledare Victor Estby. Jag längtar till sommaren, det blir ännu en fantastisk litteraturfest, minst lika stark som 2018 års succé. Och fler fina författare och böcker kommer att göra dem sällskap!

Innan årsskiftet presenterar vi ytterligare två av sommarens författare. Fullständigt program presenteras på Bokdagar i Dalslands hemsida bokdagaridalsland.se i slutet av maj, då det också kommer att gå att börja boka biljetter till evenemanget. 

Foto: Kajsa Göransson

 

Foto: Göran Segeholm