2019 utvidgar Bokdagar i Dalsland sin stora sommarlitteraturfestival till Säffle. Torsdagen den 25 juli blir en inledande dag på den nu tre dagar långa festivalen, som 2019 alltså pågår 25-27 juli. Dagen i Säffle blir spännande och varierad med författarbesök med sin egen särart – med bokbusstur runt i kommunen och en dynamisk flera timmar lång litteraturfestkväll på Medborgarhuset.

Bokdagar i Dalsland är en av Sveriges äldsta litteraturfestivaler och efter Bokmässan i Göteborg det största litterära evenemanget i Västra Götaland. Bokdagarna är numera en året-runt-verksamhet med författarkvällar, skrivkurser, Nordisk Novellfestival och en rad andra aktiviteter. 2019 äger Bokdagars stora sommarlitteraturfestival (som 2018 slog publikrekord med totalt över 3600 besökare) rum för nittonde året och utökar då evenemanget. Torsdagen den 25 juli blir en inledande dag för Bokdagar i Dalsland 2019. Den äger rum i Medborgarhuset i Säffle, där flera författare kommer att framträda och under dagen planeras författarbesök runt om i kommunen med bibliotekets bokbuss.

26-27 juli fortsätter Bokdagarna i och kring Kulturmagasinet i Åmål.

Utökningen av Bokdagarna är ett samarbete mellan Bokdagar i Dalsland och Säffle kommun och Säffle bibliotek.

Författarnamnen till Bokdagardagen i Säffle, liksom övrig information, kommer att presenteras löpande under våren.

Bokdagar i Dalslands litteraturgrupp och Säffle kommuns kulturchef, bibliotekschef och bibliotekarie vid mötet i Säffle stadshus den 20 december.