Bokdagar i Dalslands och Forum för poesi och prosas författarkväll torsdag 8 november på Harrys i Åmål:

Lina Ekdahl och Joakim Pirinen!
Entré 100:- (för medlemmar i Dalslands Litteraturförening 60:-). Mellan kl 18–19 serveras en soppmåltid på Harrys för 90:-.
Ej förköp, kontant eller swish i entré, begränsat antal platser!
Författarkvällarna är ett samarbete mellan Bokdagar i Dalsland, Författarcentrum Väst, Åmåls kommun och Harrys Åmål, med stöd från Studieförbundet Vuxenskolan.
Med reservation för eventuella ändringar.

Joakim Pirinen är en av Sveriges mest kända serietecknare, och är även erkänd som bildkonstnär, illustratör, författare och dramatiker. Han har gett ut fler än tjugo böcker, fick sitt stora publikgenombrott 1985 med albumet Socker-Conny och har sedan dess givit ut ett tiotal seriealbum och bilderböcker, bland andra Döda paret och deras ”vänner” (2008).

En av hans pjäser, Familjen Bra, har spelats kontinuerligt sedan sin premiär 1986, även internationellt. Prosadebuten skedde med Den svenska apan 2001. 

Han har mottagit en rad priser och nominerades 2009 till Dagens Nyheters kulturpris.

Hans nya bok, Anspråkslösa förslag, är en samling just av anspråkslösa förslag till staten, samhället och ansvarskännande personer i vårt land. Kan man bo i en explosion och göra ett nöjesfält av Norrland?

Lina Ekdahl är poet och dramatiker, bosatt i Göteborg. Sedan 1984 har hon läst sina dikter inför publik, i och utanför Sverige. Hon debuterade i bokform 1994 med diktsamlingen Fram på dagen. Hennes sjunde diktsamling, Fyrahundrafyrtio år, har just kommit ut. Hennes poesi är översatt till bland annat tyska, ukrainska, spanska och khmer.

2016 gav hon tillsammans med Emma Hanquist ut barnboken Vi smular vi härmar en gök. Hon skriver även dramatik för barn och vuxna, libretto till körverk. Hon har skrivit för Folkteatern, Stadsteatern, Backateatern och Masthuggsteatern i Göteborg, samt för Regionteatrarna i Uddevalla, Borås, Varberg och Växjö.

Hon har arbetat med och skrivit för radio, bland annat för Kulturradion, Obs, Biblioteket, Tankar för dagen.

Lina Ekdahl har genom åren samarbetat med konstnärer och musiker i en rad olika projekt, utställningar, föreställningar och på skiva.

2017 fick hon Sveriges Radios novellpris för novellen Rent bord. 2016 fick hon och Emma Hanquist Castorpriset för Vi smular vi härmar en gök. 2010 belönades hon med Gustav Fröding-sällskapets lyrikpris och 2009 med Werner Aspenström-priset.

Det här är andra gången Lina Ekdahl framträder på en av Bokdagar i Dalslands och Forum för Poesis författarkvällar.