2018 slår Bokdagar i Dalsland besöksrekord: 3605 besökare totalt för Bokdagar i Dalsland inklusive Barnens Bokdagar!

Medlemmen i Bokdagars bokcirkel BIDA Solweig Johansson smygsläpper högtidligen Håkan Nessers nya bok. Foto: Maria och Terje Olsen

– Väldigt roligt, säger Bokdagar i Dalslands verksamhetsledare Victor Estby. Dagarna har trots den extrema hettan haft en så fin energi och stämning. Både bland våra volontärer, publiken och de medverkande. I stort sett varenda programpunkt var en egen succé.
Han fortsätter:
– Extra skojigt var förstås att vi fick ha ett eget smygboksläpp av Håkan Nessers nya roman, att vi lyckades många unga författare och debutanter som gick hem hos publiken. Jag tror publiken hittade nya favoriter i till exempel Emma Knyckare och Baris Kayhan. Och finlandssvenska Johanna Holmström fick nog i stenhård konkurrens förmodligen dagarnas längsta applåd. De som tog sig upp till författarfrukosten med Sven Olov Karlsson ångrade sig inte. En i publiken sa: ”Jag har aldrig lärt mig så mycket på en timme!” Arabiska teaterns två fullsatta föreställningar var också en fröjd, eftersom ett av årets mål var att börja locka besökare från Åmåls och Dalslands arabisktalande del av invånarna.


Mikael Niemi inledde Bokdagarnas författarprogram i ett fullsatt Kulturmagasin. Foto: Maria och Terje Olsen.

En annan succé var den omtalade nya Bokdagarbakelsen som tog slut otaliga gånger och som gästande kakexperten Birgitta Rasmusson avnjöt och berömde.

Balsam Karam var en av debutanterna som imponerade på årets Bokdagar. Här i samtal med Mona Masri. Foto: Maria och Terje Olsen