Bokdagar i Dalsland har lagom till sommarens stora litteraturfest 27-28 juli fått ny kostym och klänning, tack vare formgivarproffset Kajsa Bergström Feiff, baserad i Göteborg och som bland annat formgivit Göteborgs nya romanfestivals trycksaker och tidskriften Ord & Bild och som för övrigt skriver roliga och tankeväckande krönikor i Göteborgs-Posten. Affischer, programhäften och Korpgluggen – allt har fått nya kläder. Till och med en ny, glad Barnens Bokdagar-logga har vi fått.

Vi ställde lite frågor till Kajsa om tankarna bakom den nya formen:

Foto: Mario Prhat

Vilken är din övergripande tanke med din nya form för Bokdagars trycksaker?
– Bokdagar i Dalslands nya grafiska form har utgått från två romber som utgör en stiliserad bok. Sedan har mönster och övrig form nästan lekt fram sig själv, lite som ett kinesiskt tangrampussel. Idén är en lätt igenkännbar, men flexibel form som förändras med sitt innehåll, precis som Bokdagar i Dalsland förändras med sina besökare och gäster.

Vad hoppas du att de som tar del av formen, publik, läsare, författare… ska få för känsla?
– Förhoppningsvis lyckas den nya formen kommunicera just den finurliga nyfikenhet och innehållsrikedom som är Bokdagarna, utan att ta över och sätta sig själv i centrum. Det är ju böckerna, författarna och läsarna som utgör festivalen och formen är där endast för att berätta om och rama in dem.